Kun vasta pääsin valittamasta että mikään ei onnistu, tänään Laki sitten suorastaan ylitti itsensä. Olin Aholaidassa itsekseni (tai siis Askon kanssa, ja kerrankin Asko järjesti "hyödyllistä" häiriötä mm. juoksemalla rinkiä meidän ympärillä).

Seuraamista naksun kanssa. Ja heti ensi pätkästä lähtien Laki oli aktiivinen ja teki teknisestikin erittäin hyvää seuraamista: se oli jälleen tiivis ja piti hyvää kontaktia... Upeeta! Otin (=maltoin) kuitenkin vain lyhyitä pätkiä jotta saatiin paljon vahvistusta tälle hienolle suoritukselle. Ja tosiaan, Askon juoksemiseen Laki ei reagoinut ollenkaan!

Sitten otettiin noutoja esteillä. Hyppyesteellä otin pelkästään hanskan tuontia siten, että jätin koiran istumaan esteen toiselle puolelle ja menin kutsumaan. Kolmesta harjoituksesta yhden kerran Laki yritti kiertää, mutta ohjaus kädellä ja hyppykäsky riitti palauttamaan koiran oikealle reitille. Hypyt ei olleet nyt niin ilmavat kuin joskus, pientä takajalkojen ponnausta oli nähtävissä.

Seuraavaksi siirryttiin A-esteelle. Olen sitä tässä talvella kiipeilyttänyt edes takaisin aina silloin tällöin ja siitä aloitin nytkin. Laki kiipesi siististi joten laitettiin hanska suuhun ja mentiin uudelleen. Tämäkin meni hyvin.

Vielä piti kokeilla kokonaista noutoa A-esteellä. Heittoineen päivineen siis. Ekalla kerralla pidin Lakia hallinnassa makupalan avulla (heh heh, hallinnassa) heiton ajan; no eihän se huomannut koko kapulaa ja vaikka se käskystä lähti kiipeämään estettä, ei sillä ollut minkäänlaista ajatusta noudosta. Mentiin yhdessä hakemaan kapulla ja juoksin rinnalla kun Laki kiipesi esteen. Seuraavalla yrityksellä pidin pannasta kiinni kun heitin, sitten lähetin koiran perään (toivoen parasta). Kohta se ilmestyi esteen sivusta näkyviin kapula suussa! Annoin uuden kiipee-käskyn ja niin se vain korjasi suunnan ja kiipesi esteen! Ja tuli vielä hyvään luovutukseenkin tästä!

Näin on yksi virstanpylväs (taas) pk-uralla saavutettu. Monet pitävät A-estettä hankalana suorittaa etenkin collieille. Hankalaltahan se tuntuikin kun viime kesänä ensimmäisiä kertoja ylitystä kokeiltiin, mutta yllättävän vähällä harjoittelulla Laki kuitenkin oppi oikean tekniikan.