Olemme ilmottautuneet agilityn alkeiskurssille, ja ihan ensiksi täytyy käydä hallittavuustestissä. Se pidettiin Killerillä, vesisateessa.

Ensiksi haastateltiin ja pari "tarkastajaa" tutustui koiraan: käytännössä Laki kävi molempia nuuhkaisemassa kädestä ja toiselta yritti napata pahvilevyn jota vasten tämä kirjoitti.

Sitten piti esittää jotain mitä koira osaa, no me esitettiin seuraamista joskin otin tämän varman päälle ja pidin namia kädessä. Sitten kokeilin näyttää ryömimistä jota ollaan myös harjoiteltu joskaan ei kovin paljoa, tällä kertaa se ei kuitenkaan onnistunut (Lakia näyttää ällöttävän märkä maa, tämä täytyy huomioida treenatessa!). Vielä piti seurauttaa kahden koiran ympäri. Toinen vieläpä vähän hyökkäsi Lakia kohden mutta Laki ei edes huomannut tätä :D.

Viimeinen osakoe oli paikallamakuu ja luoksetulo. Vähän ongelmaa maahan jäämisen kanssa mutta pysymisessä ei mitään ongelmaa. Luoksetulossa hyppäsi sitten aika railakkaasti vasten minua.

Testihän oli läpäisty. Itseä jäi vähän kaivelemaan nuo muutamat epätarkkuudet. Kuvittelenkohan vaan vai olisko Laki jo niin ehdollistunut ketjupannalle tottistellessa, että nyt kun kaulassa oli leveä panta, se ei kokenut olevansa "töissä"? Joskus ennenkin olen tällaista ollut huomaavinani.