Haapaniemen pallokentällä, treenin aiheena istumiset eri muodoissaan.

Ensin sivulletuloa (ja välissä myös edessä istumista). Pääsääntöisesti mulla oli lihakimpale vasemmassa kädessä ja vasen käsi tiukasti kiinni omassa reidessä, siitä laki sai palkan kun tuli oikeaan asentoon sivulle. Eri suunnista tuloja. Nämähän meni vallan mainiosti :)

Sitten kaukoja. Voi hyvät hyssykät miten saattoi olla vaikeaa. Kolme metriä taitaa olla se kipuraja mistä Laki nousee reippaasti yhdellä käskyllä, sen kauempaa käskyttäessä juurtuu maahan tai nousee isolla viiveellä. Koitin olla tiukkana: jos ei heti yhdellä käskyllä noussut, menin koiran viereen aloittamaan koko liikkeen alusta. Jos nousi hyvin ja heti, nakkasin lihapalan samontein isojen kehujen saattelemana.

Lopuksi vielä istumaan jäämistä, eli jätin koiran kuten luoksetulossa, menin kauas ja palasin palkkaamaan. Toisella kerralla Laki hytkähti kerran kuin lähteäkseen tulemaan mutta istuutui sitten takaisin persuuksilleen, tämän jälkeen kehuin paljon ja menin palkkaamaan.

Pienen autotauon jälkeen uudelleen ja taas ensin sivulletuloja ja sitten kaukoja. Selvästi nämä kaukot menivät nyt paremmin: joka kerta nousi ekalla (ainoalla) käskyllä vaikka lisäsin matkaa sinne viiteen metriin ja ylikin!