Pönttövuoressa hakuilemassa. Oltiin samassa paikassa kuin toissakerrallakin, ja tämähän saattoi vaikuttaa mielikuvaan. Rohkeasti laitoin maalimiehet (3kpl) ihan kuin aikuisellekin koiralle, eli etukulmiin ja kolmannen n. 70 meriin sivurajalle. Piiloon maastokankaiden alle. Valmiiksi piiloihin.

Laki lähti autolta (hihnassa) jo vetämään maastoon, ja kun päästin sen irti, minun tarvitsi vain kävellä sen perässä niin se johdatti mut maalimiehelle. Se irtaantuu n. 15 metriä ja sitten jää odottelemaan mua, mutta onhan tuo noin pienelle pennulle jo valtavan pitkä matka.

Jotta jo löydetyt maalimiehet unohtuisivat, ohjeena heille oli jäädä paikoilleen ja minä lähdin hihnasa viemään Lakia takaisin keskilinjalle. Ekan maalimiehen perään se vielä vilkuili, mutta keskilinjalta oli suunta jo kohti metsää. Viimeiselle maalimiehelle Laki lähti vetämään jo ennen kuin ehdittiin keskilinjalle.

Maalimiehillä oli ohjeistuksena palkata koira (lihapullilla) vasta kun se ottaa fyysistä kontaktia - näin vältettäisiin se, että tullaan palkanneeksi vaikka Laki ei vielä ole paikallistanut. Viimeisellä maalimiehellä se pyörikin jonkin aikaa piilon ympärillä ja joutui tosiaan käyttämään nenäänsä, mutta kyllä se ukko sieltä nousi!

Upee pentu!