Pelto on aurattu parkkipaikaksi joten siinä on mitä mainioin treenata. Lakin kanssa aloitettii  seuraamisilla, jotka sujuivat jo suorastaan takuuhienosti, pieniä pätkiä taasen ja huomio käännöksissä.

Sitten istumista, ja nyt kävimme käsiksi itse ongelmaan, eli liikkeestä istumiseen. Kävellessäni (en varsinaisesti seurauttanut koiraa) annoin istu-käskyn ja samanaikaisesti nostin makupalakättä Lakin pään yläpuolelle. Aluksi se pyöri ja kääntyili, mutta sitten hoksasi että haluan sen istuvan. Helpotin vielä hieman ja otin pienen vaihtoaskeleen samanaikaisesti, ja johan alkoi sujua! Tein vielä niin että merkinantokädestä en antanut makupalaa vaan heitin sille toisella kädellä pään yli, ajattelin että näin on käden seuraaminen helpompi häivyttää. Kovin kauas en tietenkään mennyt vaan palkka lensi aina yhden tai kahden askeleen jälkeen. Nyt ainakin näytti siltä että koira tajusi homman juonen.

Muutama pelkkä maahanmeno tämän jälkeen: ensin vähän arpoi mutta teki sitten ihan nättejä.

Sitten lopuksi olin ajatellut ottaa noutoa mutta koska kapulaa ei ollut mukana, turvauduin puukalikkaan. Ensin pelkkä luovutus joka oli hyvä, sitten puoliajattelemattomasti heitin kalikan: Laki rynnisti sen perään ja toi sen mulle!  Olin vissiin aika hämmästyneen näköinen koska toista kertaa tämä ei onnistunut. Kuitenkin aloin leikittää Lakia sillä kalikalla, ja kas, koira tarrasi siihen kiinni tosissaan ja taisteli suorastaan raivoisasti (no, pieni lassielisä sallittakoon :D). Kun sitten annoin sen voittaa, Laki tuli tarjoamaan kapulaa mulle uuteen leikkiin! Se oikein hyppäsi mua vasten kapula suussa ja taas taisteltiin, taas annoin sen voittaa ja taas se tuli haastamaan! Voi miten olinkaan iloinen :)