Agilityn alkeiskurssin viimeinen kerta. Hyvin ollaankin esteitä opittu vaikka monta kertaa ollaan oltu poiskin. Tällä kertaa käytettävissä oli kaikki esteet:

Hyppy. Apuohjaaja vastaanottamassa namin kanssa, lähellä / ylhäällä. Hyppykorkeus 50cm. Kerran putosi rima, muuten ei ongelmia.

Puomi. Ekalla kerralla kokeiltiin niin että alastulolla oli namialusta mutta apuohjaajia ei ollut. Laki kyllä meni suoraan alastulolle ja pysähtyi sinne, mutta sen takapää tupsahti esteen sivuun. Sitten kaksi kertaa niin että namialustaa ei ollut ollenkaan, ja apuohjaajista toinen oli hihnan päässä ja toinen alastulon vierellä varmistamassa koiran takapäätä. Ekalla kerralla vähän auttoivat mutta toisella kerralla Laki pysähtyi ihan itse!

Rengas. Apuohjaaja palkkaamassa ja houkuttelemassa lähellä ja ylhäällä. rengas täyskorkea. Ei ongelmia.

Pöytä. Apuohjaajat valmiina pysäyttämään koiran jos yrittää hypätä alas. En vaan osannut ennakoida että Laki ei halua mennä pöydälle... eli tähän täytyy jatkossa raketaa imua namipala-alustalla (vaikkapa). Hyvin sitten pysyi pöydällä ja toisen kerran menikin sinne käskystä. Vähän jo tein juoksuunsäntäyksiä häiriöksi, kerran apuohjaajat joutuivat estämään poistumisyrityksen, muuten pysyi hyvin.

Putki. Lähetyksiä vinosta, apuohjaaja palkkaamassa. Laki kyllä yritti mennä suoraan apuohjaajan luokse, mutta meni se sitten putkeenkin...

Kepit. pari vemputusta, molemmat puolet, 6 keppiä. Tuleehan se namien perässä!

Tässä kohden mulla loppui makupalat! Päätin sitten että en ota A-estettä enkä keinua, sillä haluan niillä säilyttää namipalkkauksen koiran rauhoittamiseksi kontaktille. Otettiin kuitenkin pussia niin että palkkasin mötköllä. Ja Lakihan tuli pussista joka kerta lujempaa ulos, ja ampui suoraan kiinni mötköön! Kiva, sille tuli oikein hyvä draivi!

Olisi ollut vielä muuri ja pituuskin, mutta aika loppui kesken ja toisaalta, tuohon vauhdikkaaseen pussiin oli hyvä lopettaa.