Kun nyt agilityssa ollaan keskitytty vireen nostamiseen, se näkyy - valitettavasti hallitsemattomana - myös tokossa. Kävellessäni autolta omalle "treenikentälle" Laki ölisi ja mölisi vaikka siis seuruutin sitä. Oma käämi alkoi kiristyä...

Koitin heti alkuun ottaa metallinoutoa. kapula ei kelvannut suuhun ja Laki tarjosi sivulle tuloa ja piti meteliä tässäkin. Otin sitten puukpaulan ja nakkasin sen - Laki kyllä ryntäsi kapulalle mutta alkoi sitten haukkua kun kapula sattui olemaan piikkilehden päällä!

No välttyäkseni suuttumukselta vein Lakin autoon ja treenasin toiset ensin.

Toisella yrittämällä ihan simppelisti kielsin Lakia metelöimästä ja hiljenihän se. Otimme metallikapulan uudelleen käsittelyyn. Laki ei ottanut sitä vieläkään maasta mutta suhtautui siihen jo asiallisemmin. Kun annoin sen kädestä Laki otti sen mutta ei maasta. Otin sitten Lakin hihnaan jottei se pääse väistämään, ja kerroin (asiallisesti) että se kapula on nostettava. pari kertaa tehtiin näin ja molemmilla kerroilla pidettiin kunnon bileet kun Laki sitten toi sen kapulan :) Lopuksi tehtiinv ielä ihan normaali nouto puukapulalla joka meni nyt hyvin.

Seuraamista pätkä, edisti ja mölisi. Otin tässäkin hihnaan ja ihan pienesti kiristin hihnaa jos ääntä tuli, tämä riitti. Seuraamisesta tuli oikein hienoa.

Lopuksi kaukot. Yhden kerran Laki ennakoi vaihtoa mutta maahanjuurtumista ei nyt ollut.

Voi kunpa päästäisiin tänä vuonna vielä yhteen tokokokeeseen, nyt tuntuu siltä että se vika ykkönen voisi tullakin. Kun tuota virettä nyt on niin ei häiriöt haittaa - ehkä...