Saviolla pikku hakutreenit kolmisin MM:ien kanssa. Lakille "testirata" elikkä maalimiehet menivät ennalta tietämättömiin paikkoihin ja minä sitten laitoin lakin etsimään. Se olisi ensiksi halunnut mennä vastatuuleen, mutta päätin lähettää sen myötäseen koska päättelin että ekalla pistolla se liikkuu yleensä hyvin ja siksi "vaikeampi" puoli. Hyvin tuo lähti sinne minne lähetin, upposi etukulmaan ja lähti etenemään. Kohta se kuitenkin tuli takaisin ja minulta sen kummempia kyselemättä vilahti toiselle puolelle...

No sielläkin Laki etsi hienosti. Kun näin sen lähestyvän taas keskilinjaa huusin sitä luokse mutta tämä koirapa vaan vilkaisi että "mitäs siellä huutelet" ja vaihtoi puolta taas. Kohta alkoikin haukku raikaa maalimieheltä.

Lähetin sitten vastatuuleen koska olin a) varma että maalimies on siellä ja b) minusta me oltiin jo tarkastettu myötätuulen puoli riittävästi ja edetäksemme piti sitä vastatuulipuolta vielä tarkastaa. Onneksi MM sitten vinkkasi että en etene pidemmälle rataa. Lähettelin Lakia sitten itsepäisesti sinne vastatuuleen vaikka olishan mun pitänyt tajuta että jos siellä joku on, se olisi jo löytynyt! MM sitten sanoi jo että lähetä nyt välillä toisellekin puolelle mutta Laki teki oman ratkaisun ja vaihtoi puolta.. eipä aikaakaan kun kuulin sen ilmaisevan taas. Maalimiehet olivat siis samalla puolella, tosin tämä olisi kyllä pitänyt nousta sillä ensimmäisellä etukulmapistolla, mutta Laki ei kuulemma ollut käynyt lähellä eikä siis voinut saada hajua koska tuuli aika kovaa poispäin.

Otettiin lopuksi sitten vielä puolipako, tosin tässäkin kävi niin että laki karkasi maalimiehelle ennenkuin päästiin edes keskilinjalle. No, maalimies oli passiivinen ja Laki ei alkanut haukkua joten kutsuin sen pois; tähänkin tarvittiin makkaran heittelyä ennekuin koira totteli. Sitten pidin pannasta kiinni jotta saatiin puolipako tehtyä.

Hallinta on nyt saatava kuntoon. Toisaalta on hyvä että Lakilla on vahva motivaatio löytää maalimies ja se osaa tehdä ratkaisuja, mutta kyllä sen pitää tulla kutsuttaessa luokse!

Ilmaisuista sen verran että eka ilmaisu oli hyvä, mutta kaksi seuraavaa kovin pätkiviä. Lakilla oli kuuma ja läähätykseltään ei voinut haukkua. Tässä voin katsoa peiliin, mulla ei ollut edes vesipulloa mukana...