Ollille tekemässä viimeistelutreeniä ennen kisoja. Laitoin Lakin paikkamakuuseen kun Olli teki liikkeet: no eihän siitä meinannut tulla mitään. Jo mennessämme kentälle Laki hyppi ja pomppi mua vasten ja oli silminnähden innoissaan, olisi pitänyt arvata että ei se paikamakuuseen tuosta vaan rauhoitu. Ensin pelkkä jääminen tuotti ongelmia, sitten se pysyikin tovin (mm. seuraamisten ja jättöliikkeiden sekä luoksetulon ajan) mutta sitten kun Olli alkoi ottaa noutoja, Laki nousi seisomaan. Menin torumaan ja käskin uudelleen maahan, nyt se ei meinannut edes mennä! Vähän jo murahteli mulle takaisin että mitäs siinä komentelet! Toisenkin kerran se nousi, tästä samanlainen moittiminen ja taas oli maahanmeno vaikeaa, sitten kun se meni, jäin vähän lähemmäs seisomaan. Nyt pysyi vaikka se Olli edelleen teki noutoja, pääsin sitten kehumaan kunnolla :)

Liekö sitten tuosta komentamisesta vähän tuohtunut, mutta kaikki muu mitä tehtiin sujuikin kerta kaikkiaaan loistavasti! Seuraamiskaavio läpi ilman palkkaa (no muutamassa kohdassa vähän kehuin): henkilöryhmässä edisti ja jossain kohden nojasi niin että olin menettää tasapainoni, mutta Laki korjasi nämä itse. Liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo kokonaisena liikkeenä, annoin yhden namin kun palasin istuvan koiran viereen, seuraava palkka vasta sivulla. Upeeta työskentelyä! Sivulle siirtymiseen tosin tartti kaksi käskyä, sitähän me ollaan tosi vähän treenattu ennakoimisen pelossa.

Sitten otin vielä pari noutoakin. Olin ajatellut että heitän kapulan (Ollille häiriöksi) ja menemme sitten Lakin kanssa yhdessä sen hakemaan, mutta se varastikin kapulan perään (tätähän se nimenomaan ei ole tehnyt vaan ongelmana on ollut juuri kapulalle meneminen!). katsoi sitten mua kapulan luona ja kun annoin tuo-käskyn, se muitta mutkitta otti kapulan ja toi sen - ihan kelvolliseen luovutuasentoon. Oho, näköjään koira oppii vaan kun EI treenaa! Sitten tehtiin toinen nouto niin että pidin makupalaa Lakin näkösällä kun heitin kapulan, palkkasin sen heiton jälkeen ja sitten käskin tuoda. Oli vähän hölmistynyt että täh.. autoin ottamalla pari askelta jolloin rattaat Lakin päässä liikahtivat ja se haki kapulan. Ou jee!

Äkkiä autolle etten vaan olisi herännyt tästä päiväunesta :D Onnea Ollille kisoihin!