Tässäpä MR:n suunnittelema "verryttelyrata" Toivo-ryhmälle. Ja alkoipa ensimmäistä kertaa tänä keväänä tuntua siltä että toivoa ei ole... nimittäin Laki änkesi ja punkesi miltei väkisin A-esteelle vähän joka välissä ja kun sain sen estettyä, vauhti alkoi hiipua. Tai sitten minä tollo sekosin putkissa ja vein minne sattuu, jonka Laki tulkitsi luvaksi mennä A-esteelle. Oman vuoron jälkeen katselin kateellisina miten muiden koirat vaan sujahtelivat putkesta toiseen...

 

 

No, se varsinainen rata ei ollut ihan helppo sekään. Lähtötilanteessa kokeilin luoksekutsua ja kakkoshypyltä niistämällä putkeen vientiä ja sehän onnistui hyvin. Puomin juoksin yläpuolelta ja Laki pysähtyi hienosti alastulokontatille, siellä oli tyhjä alusta jonne sitten menin antamaan namin (tästä Laki kuitenkin karkasi ilman lupaa jatkamaan). Vasemman pään kuvio oltiinkin jo harjoiteltu joten tiesin miten se pitäisi viedä, mutta silti onnistuin kadottamaan koirani A-esteelle kun putkeen piti mennä. Myös A:n jälkeen oli ongelmia, lähinnä ohjauksellisia sellaisia kun kokeilin ottaa Lakin seisten kasvot sitä vasten ja vippaamalla sen taakseni hypylle 14. Eihän me kumpikaan osattu tätä ja parhaimmaksi tavaksi koettiin sitten ihan perinteinen valssi ja puolivalssi 14 ja 15 väliin. Laki kuitenkin vaatii vielä mun liikettä ohjautuakseen.

No summa summarum. Putket on saatava kiinnostusasteessa samanarvoisiksi kuin kontaktiesteet. Tästä sisuuntuneena tilasinkin kotiin kaksi saksalaisputkea, nyt saa putkihulluus alkaa! Kontakteista MR pitikin meille sitten palopuheen ja totta turisi: mun on oltava tarkkana ettei koira livistä luvatta vaikka se ensin pysähtyisikin nätisti. Eli ihan sama asia mitä toitotan omalle ryhmällekin, ja tottahan se on. Muuten ei saada ikinä kisakontaktejakaan kuntoon.