Vaajakosken koululla (purkutalo siis) etsintää kokeilemassa. Arvioin ihan pikkasen väärin lakin tason, vaikka kuvittelin tekeväni sille helpon treenin (=etsittävänä vaan yksi käytävä ja maalimies ei missään umpisokkelossa) se osoittautui tosi vaikeaksi.

Ihan ensiksi kouluun sisälle mennessä laki kammoksui liukasta, pimeää ja kaikuvaa ympäristöä. Ja tuumasi että lähdenpä takaisin autolle. Mun piti viedä sitä hihnassa pidemmälle ja vielä alakerran etsintäkäytävässäkin se kulki hyvin varovasti. Onneksi se ei sentään vahingossa törmännyt maalimieheen ja kulkiessamme siellä se reipastui ja alkoi käyttää nenäänsäkin. Tässä tuli vaan vastaan toinen ongelmamme, eli Laki ei missään vaiheessa hoksannut että jotain piti etsiä! Käytännössä vein sen ihan maalimiehen lähelle ennenkuin se huomasi tämän.

Toisella kierroksella otettiin maalimies pupuna eli rappusissa tämä näytti Lakille palkkaa ja pinkaisi sitten yläkertaa. Laki lähtikin tänne ihan eri moodilla mutta kun pimeys lisääntyi, alkoi myös pelottaa. Niinpä jouduin täälläkin kävelemään hyvin lähellä koiraa ja oma-aloitteisesti se ei huoneita tarkastanut vaan mun piti otsalampulla näyttää sille valoa. Nenä kuitenkin kävi koko ajan ja maalimiehen se pongasi ennen minua.

No, olenhan ennenkin huomannut että nimenomaan liukkaat alustat on Lakille vaikeita ja toki ääniin se on myös reagoinut. Tyhjässä betonirakennuksessa kaikki kaikui aika kovasti. Tuo pimeyden pelko sensijaan oli ihan uutta. No, tuonne mennään vielä toistekin!