Killerillä KN:n kanssa samoja juttuja kuin eilen kotonakin. Aloitettiin kuitenkin ampumalla Lakille. Sehän on aika vähän paukkuja kuunnellut ja tiedän että se ei ihan kuuro niille oli, otettiin siis varman päälle ja KN meni melko kauas ja tuulen alapuolelle ampumaan. Ammuttiin neljä kertaa, ja ääni oli todella vaisu vallankin kun tuuli tosi kovaa. Kuitenkin Laki ihmetteli paukkuja yllättävänkin kovasti, se ihan kääntyi katsomaan ja varmaan jos ei olisi ollut hihnassa olisi mennyt KN:n luokse. Otin sitä siitä vaan makupalalla imuutukseen, ilman seuraa-käskyä. Viimeinen paukku tuli niin että olimme pysähdyksissä (Laki istui), tästä se ei yrittänyt kääntyä. Jatketaan ammuskelua pahimman ihmettelyn pois kitkemiseksi ja aletaan sitten tehdä varsinaisesti käskyn alla sitä.

Sitten otin hihnan irti ja jatkettiin normaali treeniä: seuraamista minipätkinä naksulla (erinomaisia) ja käännöksiä imuuttaen, hyvin tuli takapää aktiivisesti mukana.

Sivulletuloja edelleen apuja vähentäen, nyt jo muutaman toiston jälkeen käytin pelkkää olkapäätä ohjaamaan koiraa laajemmalle kaarrokselle ja hyvin napsahti reiden viereen suoraan!

Noudossa kokeilin vähän uutta tekniikkaa: pidin makupalat taskussa, ja kun koira oli tulossa kapulan kanssa, vapautin sen ja heitin makupalan taakseni kuten pallon. Tämä näytti toimivankin! Kolmesta noudosta Laki palautti laukalla kaksi. Se yksi olikin tosi lyhyt heitto. Kaikki kerrat se istui sivulla ja lähti noutoon vasta käskyllä. Aika hienoa!

Ryömimistä makupaloitetulla "janalla". Nyt oli Lakilla selvästi kiireempi kuin eilen, ja minä sekä jarrutin sitä hihnasta että toisella kädellä tökin takapäätä alas. En tiedä milloin pääsen vähentämään tuota tökkimistä mutta ainakin Lakin tekniikka kehittyy, kohta sen voi varmaan ilmoittaa nopein-ryömijä kisaan...