845310.jpg
Laki sai oman pikku tarhan: koska en uskalla sitä valvomatta vielä laittaa isojen koirien kanssa, se voi kuitenkin olla ulkona silloin kun teen kotitöitä (=istun tietokoneella :D). Mutta onhan se äitinsä tytär, eli aidoissa pysyminen on varsin kyseenalaista! No, toistaiseksi se on vain tullut sisälle karattuaan.

Perusjuttuja ollaan treenattu edelleen joka päivä: maahanmeno (jossa tarvittaessa silitän myös pepun maahan, kun koira kokonaan maassa sanon käskysanan ja samanaikaisesti annan palkan). Seuraaminen (parin metrin lyhytaskelimuutusta, nyt mukana myös pysähdykset joissa ohjaan pennun istumaan. Ei vielä mitään käskyjä). Eteenistuminen (nyt seison suorin jaloin jalat pienessä haara-asennossa ja pentu tulee jalkojen väliin, usein tarvii vielä ohjata istumaan. Istuessaan käskysana samanaikaisesti namin kanssa).

Kosketusalustaa ollaan otettu myös muutaman kerran, hyvin Laki hoksasi mistä oli kyse vaikka alusta oli eri kuin leirillä.

Leikkiä ja eri paikoissa kulkemista joka päivä myös: tänään käytiin metsässä sellaisessa paikassa, missä piti mennä ylös ja alas todella jyrkkää rinnettä. Polkuja vältellen tottakai.

Kynsien leikkuu osoitautui jälleen varsinaiseksi tahtojen taisteluksi. En voi käsittää että tämä on niin vaikeaa! Mun täytyy pitää penikkaa kainalossa niin että sen hampaat eivät saa otetta käsistäni tai naamastani, eli siis pää kainalossa kirjaimellisesti. Sitten toisella kädellä vangitsen liukkaan pennun rungon ja sillä kolmannella (?) kädellä pidän tassusta ja neljännellä... No, kynnet saatiin leikattua ja viimeisen kynnen jälkeen neiti jopa suvaitsi rauhoittua syliini.

Ruuasta sen verran, että tällä hetkellä menee n. 80gr RC Maxi babydogia kolmesti päivässä. Joinain päivinä on osa korvattu kotitekopuurolla. Puruluiksi Laki on kelpuuttanut maissitikut (Dentix) ja Mustijamirrin hammasharjat.