Pikkuhiljaa tuntui siltä että lakin hakutreenejä pitää alkaa vaikeuttaa. Siispä kokeiltiin tyhjää pistoa, ja koska koiralla on ollut jo pitkään hyvä draivi metsässä, ilman sen kummempia apuja. Viiden piston treenisuunnitelma kulki siis näin:
1. vastatuuleen valmis
2. myötätuuleen tyhjä
3. vastatuuleen valmis
4. ja 5. viuhkat myötä- ja vastatuuleen.
Kaikille haukun avaukset niin että kuitenkaan se yksi haukahdus ei riitä vaan ääntä pitää tulla enemmän, ei silti mitään rytmin odotteluja vaan melko nopea palkka. Palkkana NEUta, ja minä menin kaikilta maalimiehiltä ottamaan koiran kiinni.

Ekalle maalimiehelle sinkaisi tosta noin vaan ja löysi helposti. Haukutkin tuli heti, ääni vähän kimakka.

Sitten tyhjä. Laki kurvasi ensimmäistä tallausjälkeä aluetta eteenpäin, annoin ensin mennä, mutta kun se kääntyi takaisin kekilinjaa kohti kutsuin pois, ja se jopa totteli. Lähetin sitten huolellisemmin uudelleen ja nyt eteni syvälle ja suoraan, suorastaan upeasti! Minä siirryin keskilinjalla eteenpäin enkä nähnyt sitten missä laki meni, mutta aika kauan se etsi ja tuli sitten pois läheltä paikkaa mihin olin siirtynyt. Kehuin ja palkkasin taskunameilla. Hieno pisto siis, tokihan se käytti aikaa kun ei varmaan uskonut että siellä ei ketään olekaan! Siksi näitä pitääkin treenata että koira tietää tarkistettuaan alueen saa tulla pois.

Seuraava mm oli myös valmiina, mutta Laki sai tästä hajun keskilinjalle ja kerkesi minulta lupaa saamatta karata metsään. Menköön tuumasin. Mitäs olin niin hidas. Sitten kaksi viuhkaa meni rutiinilla, tosin viimeisellä joutui etsimään kun oli ensin juossut ohi tuulen yläpuolelle. Etsi kuitenkin ja ilmaisi nämä kaikki hyvin.