Ihan jotenkin huomaamatta Laki on edistynyt tottiksessa huikeita harppauksia. Seuraaminen alkaa jo näyttää seuraamiselta joskin pidän namia koko ajan kädessä ja koira seuraa lähinnä sitä kättä, mutta voin vaihdella nopeuksia, pidentää askelta, kääntyä ja mennä suoraan, pysähdyksissäkin Laki istuu. Vasemmalle käännökset eivät ole varsinaisia käännöksiä, pentu ei vielä hallitse takapäätään niin että voisi työskennellä tehokkaasti käännöksen läpi.

Häiriön sieto on kasvanut valtavasti. Voimme tehdä seuraamista ihan ihmisten jaloissa, tänään ammuin 6millisellä useita laukauksia niin että pyssy oli oikeassa kädessä ja pentu seuraa vasemmalla puolen. Ensimmäistä laukausta Laki tuli katsomaan selkäni takaa (vaihtoi siis puolta) mutta seuraavia ei sitten ilmeisesti kuullut.

Luoksetuloharjoituksia ei ole juurikaan tehty, mutta kun Laki on "vapaalla" ja kutsun sitä, se kyllä heti tulee. Ja lujaa. Eteenistumistreenejä sensijaan on tehty, paikka alkaa olla vakio vaikka pitäisin omia jalkojani välillä leveämmässä haara-asennossa tai sitten miltei yhdessä.

Maahanmeno sitten on se ongelma. Laki kyllä menee kun näytän kädellä, se menee jopa nopeasti maahan, mutta jos vähänkään yritän vähentää käsiapua se ei enää onnistu. Istumisessa on sama ongelma mutta istumista ollaan harjoiteltu paljon vähemmän.

Kokeilin Lakin suuhun jo noutokapulaakin, vaikka teoriassa olen sitä mieltä että vasta kun hampaat ovat vaihtuneet... No olihan se sellaista mälvämistä että todellakin jätetään tämä vielä vähäksi aikaa. Yhden nopean kerran kuitenkin onnistuin silittämään Lakia leuan alta kun sillä oli kapula suussa. Siitähän se lähtee.

Leikkiminen on taas sujunut paremmin, Laki on muutenkin nyt alkanut itse hakeutua minun vaikutuspiiriini. Ilmeisesti sillä kuitenkin itää pieni yhteistyöhalun siemen vaikka se niin itsenäinen onkin :D