Lakin BH-koe piti olla läpihuutojuttu. Se on ollut niin varma ja hyvä treeneissä, että en voinut kuvitellakaan minkään menevän ihan totaalisesti pieleen... ainakaan hylkäykseen asti. Vaan niin kuitenkin kävi.

Jo tunnistusmerkinnän tarkastuksessa laki oli eri mieltä, se ei tullut mukanani käskyllä ja jouduin sen pitelemään paikoillaan. Se ei jotenkin vaan ollut samaa mieltä, ei se minusta tuomaria pelännyt vaan ei yksinkertaisesti vaan halunnut tulla. No, en tästä sen enempää murehtinut, ehkä olisi hälytyskellon pitänyt soida...

Olimme ensimmäisessä parissa, ja ensiksi paikkamakuuseen. Paikkamakuukohta oli merkattu aika kauas kentän toiseen päähän, ja melko reunaan. Siellä oli mutaista (edellisyön oli satanut ihan kunnolla) ja Laki ei mennyt eka käskyllä maahan. Eikä toka. Eikä kolmannellakaan! Tässä vaiheessahan liike oli (?) jo nollilla, joten käytin uutta asettautumista, käsinäyttöä ja vaikka mitä, mutta koira vaan ei mennyt maahan. Kun se lopulta sitten meni, se jäikin ihan asiallisesti. Toisen koiran tehtyä liikkeet menin sitten ottamaan sen pois - Laki istui. Ja oli kuulemma istunut välillä, sitten käynyt taas maahan...

Sitten seuraamiseen. Hihnaseuraaminen meni ihan kohtuullisesti, vaikkakin aloitusperusasennossa oli vaikeuksia, Laki ei meinannut istua. Sitten henkilöryhmän jälkeen otin hihnan pois, ja Laki lopetti seuraamisen! Se vaan jäi tolloilemaan henkilöryhmään, taisi käydä tuomarinkin luona... pääsin kuitenkin aloituspisteeseen ja jotenkuten houkuttelemalla sain lakin perusasentoon josta pääsimme tekemään seuraamiskaavion. 

Vapaana seuraaminen oli muuten ihan ok, mutta pitkällä suoralla menomatkalla Laki pysähtyi ja jäi tuijottamaan paikkamakuukoiraa, joka haukkui taukoamatta. Oltiin jo melkein käännöspisteessä joten käännyin ja jatkettiin toiseen suuntaan kaavio loppuun.

Sitten vaikeudet vaan lisääntyivät. Laki ei tullut seuraamisen päätteeksi perusasentoon vaan jäi seisomaan, eikä se tullut edes uudella käskyllä siihen. Ei houkuttelemalla eikä vaikka itse liikuin. Ei kertakaikkiaan tullut. Tässä kohti tuomari sitten sanoi että kiitos, riittää, suoritusta ei voida jatkaa koska koira ei tottele. Selvähän se.

Olin kyllä itkun partaalla, miksi tässä näin kävi? Tokihan Lakin aikaisemmatkin ongelmat ovat olleet juuri tuonlaisia, jos se ei tottele, niin se näkyy nimenomaan noissa liikkeiden aluissa, maahanmenoissa, perusasennoissa ja istumisissa. Mutta eihän se ole tätä tehnyt viime aikoina... ainakaan kovin usein... ja heti tulee mieleen viime viikon toko jossa pistemenetykset tulivat nimenomaan perusasennoista. Plääh.

Eihän se auta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja treenata. Kynnys mennä kokeilemaan uudelleen BH:ta on vaan kovin korkea... eihän siinä pitänyt voida epäonnistua? Uskallanko mennä tokoonkaan enää, jos Laki keksii sielläkin että voi olla tottelematta? Mistä ammentaa sille sellainen motivaatio joka kantaa myös koesuoritukset?