Yllättäen hokasin että meillähän on tuossa venekentällä jos jonkinlaista rojua mitä voi hyödyntää "raunio"treeninä. Niinpä kävimme kiipeilemässä kattopeltikasojen ja ritiläsillan päällä, hypittiin yli venetrailereista ja lautakasoista sekä käytiin tutkimassa Lahtis-laivanraadon runkoa sisältäpäin. Laki ei kyllä aristellut kulkemista missään, mutta sille näyttää olevan ongelma hypätä minkään päälle. Enpä minä alaknut tekemään siitä ongelmaa vaan tyynesti nostin koiran. Sitten kun oltiin sellaisessa välissä että ainoa tie pois oli hyppäämisen kautta, Laki kyllä hyppäsi epäröimättä, eli olisiko tämä vaan jonkinsortin laiskuutta, menisi mielummin siitä mistä helpouten pääsee. No, käydään noita nyt kiertelemässä, ei siitä ainakaan haittaa ole :)

Pikkuisen tottista sitten savusaunan pellolla. Aloitus seuraamisella. Lakille meinasi olla ongelma kun hessu haukkui aidan takana, mutta huomautin asiasta hihnalla ja taas se keskittyi aivan loistavasti ja teki upeeta seuraamista. Yritin myös täyskäännöstä vasemmalle sekä liikkeessä että paikallaan, mutta se tuntuu vielä vaikealta, Laki ei hoksaa käyttää takapäätään tässä tarpeeksi. Jos autan kädellä tekemällä pienen liikkeen ulospäin, kääntyy rivakasti mutta ilman ei.

Sitten otin paikallamakuun. Poistuin taas reilu 10 metrin päähän ja olin kyljittäin koiraan. 1min 15 sek kohdalla Laki nousi, ärähdin vähän ja käskin uudelleen maahan. Sitten odotin puolisen minuuttia ja menin palkkaamaan. jatkettiin samaa maassaoloa ja poistuin taas yhtä kauas, nyt oltiin vielä 2 min yhtä kyytiä, kertaakaan välillä ottamatta koiraan kontaktia. Upeeta!

Muutama maahanmeno ihan sivulla vaan, nämäkin alkaa sujua ihan suorina, ei siis enää tuppaa kääntymään mun eteen. Myös ylösmousua "seuraa"-käskyllä, sehän osaa tämän!

Lopuksi vielä yksi liikkeestä istuminen ilman mitään apuja, istuutui nähdäkseni vähän hitaanlaisesti (epävarma) mutta palkkasin heti kun pylly oli maassa. Sitten vielä suora pätkä seuraamista pysähtymisten ennakoimisen välttämiseksi, siinä se. Hyvä Laki!