Pieksämäellä Hau-hau hallilla. Pihalla oli agitreenit joten sisällä oli rauhallista harjoitella. Vähän kuitenkin pelkäsin että jos Laki kuulee ulkoa kiihtynyttä koiran haukuntaa, se saattaisi livahtaa pihalle... siksi keskityttiin rauhalliseen treeniin.

Alkuun seuraamista. Perusseuraaminen hyvää, ehkä kerran huomautin ja tuolloinkin virhe oli vain ulkoa kuuluvien äänien kuuntelua, ei paikan unohtamista. Koitin tehdä niitä täyskäännöksiä. Yllättäen ihan ensimmäinen olikin loistava, ja ilahduin suunnattomasti. Se taisi kuitenkin olla vahinko, sillä sen jälkeen kaikki olivat enempi tai vähempi uun mallisia... Ehkä mun täytyy harjoitella kääntymistä paikalla? Mutta, siinäkin Laki pelittää sillä käsiavulla vaan... miten saan sen hoksaamaan että takapäätä voi - ja pitää - siirtää kun käännytään?

Sitten luoksetuloa, ihan parin metrin etäisyyksiltä. Tuli hyvin, ja nyt alkaa näyttää siltä että Lakin itsevarmuus kasvaa. Se tuli oikein pystyssä päin ja jos en heti palkannut tai kehunut, se tiivisti itse, ilman apua. Hieno juttu! Useimmat olivat nyt ihan suoriakin, kuitenkin jos otin yhteen pötköön useamman, Laki alkoi siirtyä vasemman jalkani eteen, eli ei ollut keskellä. No ne namit on siellä vasemmassa taskussa, ja vaikka tarjoilenkin niitä vuoroin kummastakin kädestä ja aina keskeltä, ne pitää ensin kaivaa taskusta. Mietinkin olisiko ideaa laittaa namit takataskuun?

Muutama maahanmeno paikallaan sivulla. Meni ihan suorana maahan. Ylösnousussa vaati pienen käsi- tai jalka-avun.

Lopuksi käytiin vielä kokeilemassa agilitykeinua kolme kertaa. Keinu oli ihan uusi ja melko liukas, mutta keinahtamista Laki ei näyttänyt edes huomaavan. Kauhea ryysäysvaihde sille vaan tuli päälle kun mulla oli nami houkuttimena kädessä. Jos lähiaikoina jossain päästään kokeilemaan uudelleen, pitää muistaa että namia ei pidetä kädessä.

Lopuksi leikittiin ihan pienesti lampaanhännällä, palloleikkiin en uskaltanut Lakia päästää ettei se karkaa agitreenejä sotkemaan. Mukava maku jäi tästä treenistä, Laki ei kummastellut uutta ympäristöä saatikka mitään muutakaan.