Tottistelemassa Noukassa. Vekku ajoi juuri nurmikkoa (siis ihmis-Vekku, koira-Vekku ei ollut täällä...), tuli tässä samalla sitten treenattua PeTo- häiriöt...

Aloitin poikkeuksellisesti luoksetuloilla. Tätä Laki ei voinut käsittää alkuunkaan. Se ei meinannut jäädä istumaan, ei sitten millään... sitten kun se jäi, se meni maahan. Otin väliin ihan pelkkiä istahtamisia, sitten poistumisia ja takaisin palkkaamaan. Nämä meni pääasiassa hyvin, mutta heti kun yritin pitempää matkaa tuli ongelma. Huomasin sitten että vastaleikatusta nurmikosta nousi aivan sairaasti mäkäräisiä tai vastaavia öttiäisiä, voihan olla että nekin vaikuttivat asiaan, ainakin Laki raapi itseään ihan tuskassa hetkittäin. No, kun sitten sain onnistumaan jäämisen, luoksetulo olikin upea. Mulla oli ohjaavat kädet valmiina, ja kun Laki tuli lujaa se oli jo aikeissa loikata mua vasten mutta pudottautuikin sitten eteen istumaan, tiiviisti ja suoraan. Olisi pitänyt osata lopettaa tähän, mutta pitihän mun hinkata... taas oli ongelmia jäämisessä ja sitten tultiin vinoon ja vaikka mitä. Loppujen lopuksi otin monta edessäistumisen vahvistustreeniä ja monta istahatmistreeniä vaihdellen palkkaamisen viivettä.

Sitten otin seuraamista, ja nyt mentiin läheltä ajavaa ruohonleikkuria. Seurautin muuten pitkästä aikaa ilman hihnaa, ja meni vallan mainiosti! Kun ruohonleikkuri oli koiran vasemmalla puolella se ei häirinnyt ollenkaan, mutta kun se jäi mun oikealle puolelle Laki kurkottautui katsomaan sitä ja samalla edisti ja poikitti. Se oli ainoa hetki kun olisin toivonut sillä olevan hihnan, muita ongelmia ei ollut.

Lopuksi laitoin Lakin paikkamakuuseen. Se jäi kerralla (nyt oltiin nurtsin reunassa missä ei varmaan ollut niitä öttiäisiä niin paljoa). Olin miltei koko ajan selin (sain vahdittua auton ikkunaheijastuksesta koiraa) ja aikaa tasan kaksi minuuttia. Vielä koiran luokse kävellessäni kävin sen takana ennenkuin tulin viereen palkkaamaan. Laki makasi rennosti ja rauhallisesti. Upeeta!