TopTeam-tukikurssi part 2. PS oli väsännyt leirillä tehdystä treenistä JATtilaan sopivan version ja kylläpä siinä olikin vääntämistä! Ratapiirrosta ei nyt ole mutta yritän kuvailla tärkeimmät:

Alussa hurjan pitkä vedäts ja sitten tiukempi käännös. Näissähän Laki tuppaa karkailemaan. No, jos olin kaukana siitä sain sen kuitenkin kääntymään tyrppäsemällä ensin sille suoran viimeiselle hypylle ja sitten heti tein vastakäännöksen. Juu, jopa Laki kääntyi näin! Huomasimme kuitenkin (taas) että varmemmin ja varmaankin nopeammin homma toimii kun vaan olen lähempänä koiraa näissä käännöspaikoissa.

Päällejuoksu -taaksevienti- siivekkeenkierrätys -kepit yli 90 umpikulmasta. Päällejuoksussa mun todellakin täytyy ottaa vahvasti, ääni ja ajoitus myös tärkeitä. Sylkkäri on Lakille epämukava ja se hidastuu mutta joko ihan perus taaksevienti ja siivekkeenkierrätys tai sitten pakkovalssi - kauemman siivekkeen ympäöri toimivat molemmat hyvin. Jälkimmäisessä tuo keppikulma vaikeutui mutta sekään ei haitannut kunhan menin edestä pois mutta silti koiran ja keppien väliin. Jos olin työntämässä Lakia kepeille se väisti ja aloitti väärin. 

Sitten oli taas kovavauhtinen pätkä jossa koira piti saada oikealle esteelle. Laki vaan valitsi jonkun linjan ja pysyi valitsemallaan tiellä... no taas se lähelle meno ja tarvittaessa vekkaus jotta saatiin oikea suunta, mutta sitten myös äänen käyttö vedätystilanteissa auttoi kummasti!

Puomilta piti kääntyä 180 astetta takaisinpäin putkeen puomin alle. Munhan oli pakko mennä puomin loppuun jotta Laki tuli kontaktille oikein. Tämä pitäisi kyllä ehdottomasti treenata kuntoon. PS ehdotti että tehtäisiin sitä pelkkää alastuloa jotta oikea paikka vahvistuisi. Täytyy ottaa ohjelmistoon samalla kun Tulpalle treenataan sitä.

Koko muu rata oli melko vauhdikas mutta pääsin siinä vedättämään sopivasti ja tekemään persjättöjä. Vaan kylläpä tiesi itse juosseensa!