Ehkäpä nuo meidän viimeaikaiset ongelmat onkin olleet vain treenin puutetta, sillä nyt kun ollaan treenattu tiheämpään ja enemmän, oli Laki taas kuin eri koira. Tämänpäiväiset treenit omalla "kentällä" jäällä:

Seuraamista, ensin hihnassa. Eipä juurikaan tarvinnut mistään huomauttaa, laki oli koko ajan aktiivinen ja hyvällä paikalla. Jätin sitten hihnan pantaan mutta päästin irti, ja kun hyvä meno jatkui otin hihnan kokonaan pois. Ja hyvin meni!

Luoksetuloja pari kappaletta: ekalla kerralla tuli taas oikean jalkani eteen mutta suorana. korjasin tämän asennon ja toisella kerralla se sitten tulikin suoraan. Nyt Laki osasi sovittaa vauhtinsa niin ettei törmännyt mutta ei jäänyt myöskään kauas, alusta tosin ei ollut yhtään liukas.

Noutoharjoituksessa laitoin Lakin taas hihnaan mutta pidin hihnaa jalan alla. Ekalla kerralla se ei yrittänyt varastaa, annoin sille kehoitteen palata nopeammin juuri kun se oli ottamassa kapulaa. Sillä seurauksella että Laki kääntyi ja katsoi mua hölmistyneenä... otti sitten kuitenkin kapulan ja toi _laukalla_. Toisella kerralla se sitten yritti varastaa hetki heiton jälkeen, ja sai tästä passiivisen pakotteen. Tämä näkyikin sitten takaisintulovauhdin putoamisena. Eli tästä se lie johtuu tuo ravilla tuonti, kun ollaan alettu vaatia sitä luvan saamista niin homma ei olekaan niin kivaa. Vähän niinkuin eteenmenotreeneissäkin on nyt nähty.

Ajattelin ettei nyt ehkä kannata reenata kahta asiaa yhtä aikaa: vauhtia luovutuksessa ja luvan odottamista, siispä tein pari toistoa niin että jätin Lakin kapula suussa istumaan ja otin homman ikäänkuin luoksetulona. Ja kylläpä se osasikin tulla lujaa!

Mukava treeni, tuli oikein hyvä mieli ja halu treenata pian uudestaan :) se onkin ollut vähän kadoksissa viime aikoina.