Viikkoagit piti tällä kertaa TK, mutta rata  oli VN:n käsialaa. Jo päivällä ratapiirrosta katsoessani tuskailin että ompas vaikea, ei pelkän ohjattavuuden kannalta vaan radan muistamisen, sillä samoista kohdista samantapaisesti eri tavalla mentiin monta kertaa. Ja  niinhän siinä kävi että minä unohtelin rataa moneen kertaan. Toisaalta, unohdellessa tuli aina pysähdyttyä ja palkattua koira joten ainakin Laki sai veikaista kohdista nyt runsaasti palkkaa. Ja oli se aika pätevä :)

Radan alku tehtiin sovitusti eli mentiin ottamaan koira hypylle 3 vastaan, siihen pakkovalssi ja oikeanpuoleiselta siivekkeeltä ympäri. Tässä oli variaatioita, meille sopi ehdottomasti se että valssasin alta pois jolloin sain etumatkaa ottamaan koira putkesta hypylle 5. Pujottelulle tein sylkkäri - takaaleikkausken, se onnistui hyvin kunhan maltoin odottaa että koira ehtii aloittaa pujottelun kunnolla ennen kuin ryntäsin eteenpäin. Hypyltä 7 piti vetää alaspäin jotta saatiin suora linja 8:n yli putkeen ja ehdittiin hyvin ottamaan koira taas pakkovalssille hypylle 10.

Bonustehtävänä piti ohjata esteen 12-14 ilman käsiä. Mä en ole sitä koskaan Lakin kanssa kokeillut mutta eihän siinä ollut ongelmia kun se hyvin irtoaa taaksevienneille lantion ja äänen avulla. Ehkä tässä tajusin itse että se lantion liike on tosi tärkeä, siinä mielessä hyvä treenata näinkin!

Putkesta ulostulon "väärään" suuntaan käännös pituudelle oli kyllä vähän kökkö (vaikka siis menin itsekin tuolta putken alapuolelta). Laki ehkä näki pujottelun ja valmistautui siihen ja sitten yllättäen tulikin se pituus näkyviin... en tiedä. 

Suoran putken jälkeen kannatti koira kääntää oikealle hypyltä ja lisäksi piti yrittää itse lähteä mahdollisimman aikaisin juoksemaan edellä putken ohi, ajoitus oli tärkeä ja kääntymällä itse eri suuntaan sai koiran käännöksestä ehkä vähän tiukemman -  toisaalta tässä oli sitten myös riski jollei ollut kunnolla kertonut koiralle että käänny oikealle, se saattoi sitten kääntyä myös vasemmalle. Vähän sellaista hifistelyn meininkiä.

Putken 19 jälkeen piti tehdä nopeasti persjättö jotta sai koiran hypyn 20 taakse. Loppurata olikin sitten ihan peruskauraa. Nyt huomasin miten hyvä oli kun koira jäi A:n kontaktille, ehdin mainiosti sillä aikaa putken puoliväliin ja sen myötä vikalle hypylle ohjaamaan koiraa loppuun asti. 

Vaikeuksista huolimatta (tai siis lähinnä niistä radan unohduksista huolimatta) oli mukavat treenit! Taas!