Ensimmäinen oppitunti Training Tracksin kurssilla. Kouluttaja Hanna Helminen on toki entuudestaan tuttu, mutta varsinaisesti yhdessä emme ole koskaan treenanneet. Ja silläpä kovasti kaivattuja uusia ideoita lähdinkin hakemaan.

Aloitettiin seuraamisella. Koska mun jalka on edelleen varsin könkkä, en oikein saanut itseäni(kään) koottua hyvään suoritukseen. Nyt mulla ei ollut naksua käytössä joten tämä olikin hyvä testi mitä tapahtuu jos tilanne onkin vähän outo (vrt.kisatilanne). Laki sitten välillä haahelsi, valillä toki teki hyviäkin pätkiä. Lääkkeeksi tähän miniseuraamisia (niinkuin olen itsekin ajatellut) jotta tulee paljon palkkaa ja paljon onnistumista.

Käännöksiä katsottiin myös, Lakillahan on tosi huono takapään käyttö vasemmalle käännöksissä. Nyt kokeiluun se vanha namikädellä vasemmalle kääntö ja käännöksistä yli 90-asteisia jotta saadaan sinne takapäähän kunnon sivuaskeleet.

Sivulletulojumppaa. Hanna ehdotti että palattaisiin laajaan sivulletulokaarrokseen, olkapäällä ja vasemmalla jalalla (nyt aluksi myös amikädellä) avustaen koira tulemaan "u-kaarella" sivulle. Näin siksi että kun treeneissä tehdään laaja kaarros, kisatilanteessa kun koira tuppaa lyhentämään tehtävää se tekee silti riittävän käännöksen tullakseen suoraksi. Ihan järkevää, tältä kantilta en olekaan koskaan ajatellut tätä.

Tauon jälkeen noutoa. Nyt pureuduttiin heti siihen palautusongelmaan. Mun taakse laitettiin namikuppi jonne koiran sai vapauttaa kun se oli tulossa kapulan kanssa takaisinpäin. No tokihan Lakin piti ensin pari kertaa karata kupille... mutta sitten sillä alkoi raksuttaa ja se lähti tuomaan kapulaa. Vielä se tuli ravilla mutta heti kun astuin sivuun ja vapautin sen kupille, se vaihtoi laukalle (tietysti). Treenataan nyt tätä jotta saadaan nimenomaan se kapulan kanto palkituksi. hauskaa oli muuten että Laki ei pudottanut kapulaa kun se vapautettiin, vaan kantoi sen aina kupille - ja asetti kupin päälle :D

Tolpan kiertoa ja ruutu-läppäsyalustaa harjoiteltiin viereisellä alueella itsekseen. Nämä on Lakista kyllä hauskoja pelejä.

Paikkamakuu suoritettiin tokomaisesti ryhmässä, mutta maahankäskyt ja ylösnousut jokainen  eri aikaan kuten EVL:ssä. Ekalla kerralla meni hyvin, paikkamakuu (n.1min) oli rauhallinen. Sitten tehtiin 1,5 metrin etäisyyksillä toisiin koiriin tuota sivulla olemista ja maahan-sivulle jumppaa vuorotellen, tässä Lakilla alkoi jo vähän kierrokset nousta ja se pari kertaa ennakoi, mutta sieti kyllä toisen noin lähellä hyvin eikä kuunnellut muiden käskyjä.

Ihan lopuksi kokeiltiin ryömimistä. Samaan tapaan miten olen tehnytkin eli namilla maata pitkin ohjaten, mutta nyt toinen käsi takapuolen päällä ja pieni "töks" jos peppu meinasi nousta. Tämä olikin ihan maaginen apu, ryömiminen onnistui heti paljon paremmin. Ongelmana toki on Lakin hillitön ryntääminen makupalakäden perään, pian pitää pyrkiä siihen että makupaloja on maassa valmiina ja minä huolehtisin vain takapäästä. Pitää siis kiinnittää huomiota siihen että liike tapahtuu hitaasti ja takajalat tekevät töitä, muutamia tällaisia hienoja ryömintäaskeleita tulikin jo. Tämäkin tekee varmasti hyvää sille takapään käytölle käännöksissä.