Mujusen Salmen opissa Liepeen ajoharjoitteluradalla. Ja täytyy sanoa että olikin jo korkea aika, oltiin nimittäin menossa p..se edellä puuhun miltei kirjaimellisesti...

Aloitettiin seuraamisella. Imuutustekniikka on hyvin hallussa ja pysähdykset tulevat hyvin. Nyt pitäisi kättä saada hetkiksi irti koiran nenästä ja sepä ei ollutkaan helppoa... ensiksikin, mun täytyy osata pitää suuni kiinni silloin kun imuutan, ja alkaa kehua silloin kun käsi nousee irti. Käsi ei saa irrota yllättävästi, mutta kuitenkin selvästi (tulikohan tämä selväksi). Koirasta kyllä huomasi milloin osasin tehdä tän oikein, se suorastaan paransi seuraamistaan :) mutta sitten kun häsläsin koira oli heti ihmeissään ja ei enää tiennyt mitä tehdä.

Eteenistumiset ovat oikeastikin kohtuullisen hyvällä mallilla, kädet pitää saada pois ja siinäpä onkin temppu. Salme suositteli tähän sisällä, tuolilla treeniä.

Maahanmeno on hyvä, mutta siihen voi alkaa lisätä kestoa: välillä maassa pysymistä sarjapalkkauksilla ja välillä palkka sivuun heittäen maahanmenon nopeuden ylläpitämiseksi.

Istuminen, no sehän on aivan totaalikesken, mutta käsiapua vaan vähemmäksi ja tähän kesto samantien mukaan.

Sivulle siirtymisiä namikättä seuraamalla harjoiteltiin myös, tämä voisi vahvistaa oikeaa paikkaa (ja ainakin omaa käden koordinaatiota) vaikka mä kyllä vähän pelkäsin että koira oppii sitten löntystelemään lenkin ennenkuin tulee sivulle. Varsinaista sivulle tuloa ei minusta lakille vielä voi opettaa, ei se hallitse takapäätään vielä niin että pystyisi peruuttamaan.

Yleisesti Lakin ongelmana on se, että se ei osaa ottaa katsekontaktia, ja sitä voisi nyt harjoitella ihan omana osionaan. Letulla ja aikoinaan Antillahan se katsekontakti oli "sisäsyntyinen" mutta Lakilta se puuttuu (ainakin vielä) ja siksi sen eteen pitää tehdä varta vasten töitä. Hessullahan oli sama ongelma, mutta se "skipattiin" niin että pidin namia suussa... heh heh :p Kontaktin aktivoiminen auttaisi myös käskyjen sisäistämiseen niin että penikka alkaisi tehdä töitä saavuttaakseen palkan, eikä vain palkan perässä.

Lopuksi halusin näyttää Salmelle Lakin hienoa eteenmenoa... no sehän ei sitten meinannut onnistua olenkaan. Laki kyllä lähti reippaasti eteen, mutta vinoon, ja tottahan se olikin että kun purkki ei maan kuperuudesta johtuen ollutkaan näkyvissä, Lakilla ei ole mitään mistä se ottaisi suunnan. Tähän sitten alettiin heti puuttumaan, eli lähetystilanne rauhalliseksi (nythän olen antanut pennun "karata") ja oma rintamasuunta kunnolla kohti purkkia. Lähetys pitäisi tapahtua vasemmalla kädellä, mutta toistaiseksi mun vasen käsi on kiinni koirassa... meinasi sitten kädet, jalat ja kielikin olla solmussa. No, ajatus peliin niin eiköhän se siitä lähde.

Treenin päälle katsottiin sitä leikkiongelmaa. Tällä kertaa Laki kyllä leikki kaikella mitä sille tarjosin: lampaanhäntä, palmikko, narupallot ja lippis, mutta kyllä välillä näkyi selkeä lelun ignooraaminenkin. Salmen mielestä koira oli kuormittunut, ja mietittiinkin onko sille sattunut esim. Askon leikkiessä jotain, sehän on täysin mahdollista. Käsiin puremiseen sain sellaisen neuvon, että kun koira käy minuun kiinni, jäädytän itseni kunnes se irrottaa, jonka jälkeen leikki jatkuu taas. Paljon vaan positiivisia kokemuksia niin eiköhän se siitä taas lähde käyntiin.