Omassa pihassa yleistä oleilua ja tottista siinä lomassa. Aloitin alavajan pellolla noutoharjoituksilla. Koira oli kiinni kun heitin kapulan, sitten vasta luvan päästä sai hakea. Eka kerta menikin ihan nappiin ja Laki lähti reippaalla laukalla hakemaan kapulaa vaikka heiton jälkeen vielä irrotin hihnan pannasta. Toisella kerralla se sitten meinasi varastaa kapulalle, ja minä pysäytin ja käskin uudelleen sivulle. Tässä kohti piti käydä tahtojen taistelu istutaanko vaiko ei, ja kun Laki sitten lopulta istui, katsoin parhaimmaksi palkata sen leikkimällä tähän väliin. Kovasti tuo purkikin painetta tässä. Ja kas, tuon leikin jälkeen seuraava nouto olikin ihan superhieno! Jopa niinkuin olin aistivinani jonkinlaista patoamista kun Laki odotti noutolupaa. Tästäkin sitten palkkasin leikkimällä heti luovutuksen jälkeen. Vielä neljäs kerta, nyt Laki meinasi varastaa mutta istui heti kun tunsi hihnan kiristyvän, siispä annoin luvan noutaa ja taas palkka lelulla. Jollain tapaa nyt alan oivaltaa miten Lakin kanssa pitää pelata että sen paineistumista voi jopa hyödyntää. Näköjään vanha koira (eli tässä tapauksessa minä) oppii uusiakin temppuja! Olipa kivaa! Luovutuksetkin alkoivat olla kunnossa eli sopivan lähellä!

Sitten mentiin savusaunan pellolle ja otettiin väliin muutama agipujottelu. Hihnassa onnistuu, ilman hihnaa ei vielä. Sitten seuraamista. Seuratessa "päivän ongelma" on edistäminen. Tokikaan paksu toppatakki ja namit minigrip-pussissa väärässä taskussa ei ainakaan auttaneet asiaa. Koitin kyllä kehua kun laki oli oikealla apikalla mutta sitten kun pistin oikean käden taskuun kaivaakseni namin, se singahti eteen poikittain. Plääh. Täyskäännökset oli nopeita mutta loppuneljännes on kyllä liian väljä. Oliskohan viisasta ihan simppelisti opettaa se koskemaan käteen käännöksessä?

Sitten meinasin ottaa luoksetulon. Irrotin hihnan, ja samaan aikaan Timppa pisti pihassa mönkijän käyntiin. Laki lähti korvattomana täyttä ritolaa pihaan ja mönkijän perään. Samalla hetkellä tietä pitkin tuli hiekkakuorma-auto ja näin että mönkijä pysähtyi mutta Laki ei... se juoksi suoraan kuorma-auton eteen. Tie oli peilijäässä eikä kummallakaan, Lakilla eikä kuorma-autolla pitäneet tassut. Seisoin vaan tönkköjäykkänä enkä osannut tehdä mitään, mutta onneksi Laki sai juuri ja juuri suuntaansa muutettua niin että kuorkki ajoi ohi. Huh-huh! Kun sain koiran kiinni pidin sitä varmaan viisitoista minuuttia kaulanahasta kiinni ja annoin sen nuolla mun nenäräkää. Ihan kamalaa.

Jatkettiin sitten treeniä. Se luoksetulo siis. Laitoin lakin maahan, se oli melko vaisu jo tässä. Kun poistuin ja sitten käännyin, Laki nousi ja lähti hipsimään sivuun. Toruin rauhallisesti ja menin laittamaan sen takaisin maahan, nyt se pysyi hyvin. Pidin pienen viiveen ennenkuin kutsuin ja olisin voinut kuvitella että se tulisi vaisusti, mutta vielä mitä, Laki lähti täyttä laukkaa tulemaan. Palkkasin tässä sitten taas lelulla.

Käytiin välillä vähän muissa puuhissa ja otettiin sitten myöhemmin seuraamista venekentän poikki takaisin tuonne pellolle. Nyt Laki ei edistänyt mutta teki taas sitä "kun en pidä kontaktia, nojaan".. no, tällaisessa vapaamuotoisemmassa seuraamisessa sen onkin ihan ok.

Vielä kokeiltiin miten onnistuu ryömiminen. Ihan sattumalta saatiin hieno pätkä - ehkä metri - ihan kunnollista ryömimistä ihan vaan sillä että käskin koiran maahan ja lähdin kävelemään hitaasti. Toista kertaa se ei onnistunut. Myös kaikki maastaohjaukset ja makupalan heittelyt tuottivat epämääräisiä pylly-pystyssä-esityksiä... mutta toisaalta, sen verran yritystä oli että ei vielä heitetä kirvestä kaivoon!