Viimeiset Salmen treenit tältä erää. Laki pani parastaan ja kyllä, mun oli (taas) pakko myöntää että a) se oppii ja kehittyy, b) sen kanssa on kiva treenata :)

Seuraaminen oli jälleen hyvää, mutta nyt kun tarkoituksella yritin nostaa makupalakättä kauemmas ylös ja pidemmäksi aikaa, Laki pari kertaa livahti pois. No, tarkkuutta tähän ja sitten pitäis huomata niitä hetkiä milloin kannattaa ottaa se imuutuskäsi käyttöön ja millon ei.... esim. liikkeellelähdöissä olisi jo aika päästä liikkeelle ilman imuutusta, pelkällä käskyllä, mutta sitten heti parin askeleen perästä antaa se palkka. Tämä toimikin hienosti, oikein näki miten Laki alkoi miettiä ja keskittyä. Toki pitää vaihdella palkkauksen hetkeä ettei se kaksi askelta tule tavaksi, toisinaan jo puolen askeleen päästä toisinaan kahden - ehkä kolmenkin. Sitten kun ollaan tehty seuraamissessio ja haluan vapauttaa koiran, näyttäisi Lakille sopivan se, että sanon vapaa, peruutan ja taputan käsiä niin että Laki saa tulla hyppimään minua vasten. Eka kerralla se oli vähän ihmeissään että mikäs tämä on mutta sitten jo innostui moisesta :)

Sivulletulojen käsiapua vähennettiin radikaalisti. Laki alkaa selvästikin omatoimisesti käyttää takapäätään vaikka minä olin ihan vakuuttunut että tällä tavalla se oppii vain lompsimaan sivulle ;)

Eteenistumisissa samaa käsien irroittamista, nyt pystyn viemään kädet jo melkein sivulleni. Edelleen pitää olla tarkkana että sivuille mulkaisuista ei pakata eikä edes kehuta.

Istumisia ja maahanmenoja. Nythän olen kotona tehnyt pelkkiä maahanmenoja vaihdellen joko nopeita palkkauksia tai sitten odottanut katsekontaktia ja sitten samalla tehnyt pitkäkestoisempaa eli useampi palkka ja uusi käsky ilman ylösnousua välillä. En ole kuitenkaan näissä pitkäkestoisissa pystynyt nousemaan seisomaan ilman että Laki ponnahtaa heti mukana. Nyt kiinnitettiin huomio mun käsien toimintaan: ensin palkka, sitten kädet sivuille liikkumattomiksi, sitten vasta vartalonliike, taas alas ennenkuin kädet liikkuu ja sitten vasta palkka. Tämähän näytti toimivan, koiran ei tarvinnut tarkkailla montaa liikkuvaa osaa yhtä aikaa! Pääsin siis seisovilleen ja Laki pysyi maassa.

Koska istumisia ei olle tehty nyt moneen päivään, niissä tarvittiin käsiapu. Nyt jatkossa tehdään kolmen päivän sykleissä istumista ja maahanmenoa, ja yhtenä päivänä kaksi treeniä joista toinen nopeutta toinen kestoa. Aamen.

Lopuksi teimme vielä tokomaisesti luoksepäästävyysharjoituksia. Laki laitettiin hihnaan ja mulla oli makupaloja valmiina käsissä. Aluksi se tietenkin venkoili ja koitti mennä Salmea vastaan (ihan hyväntahtoisesti kuitenkin) mutta neljäs lähestyminen meni jo ihan hienosti, Salme sai osakseen vain välinpitämättömiä vilkaisuja. Minä en varsinaisesti houkutellut namilla, mutta palkkailin Lakia aina kun se itse otti minuun katsekontaktin. Tämähän oli erinomainen harjoitus tuota seuraamistakin ajatellen, ja tätä voisi tosiaan tehdä ilman vierasta ihmistäkin. Vaan harvoinpa tulee mieleen seisoskella koiran kanssa keskellä kenttää...

Lopuksi lällytin Lakia itse polvillani maassa, ja kysyin siltä haluaisiko se leikkiä. No halusihan se! Nyt sen leikki oli taas tomeraa, se saalisti suorastaan intohimoisesti ja veti voimakkaasti sekä tapporavisti... ja innostui heti uudestaan. Minähän en ole yrittänytkään leikittää sitä nyt muutamaan päivään ja sitä ennenkin vain sisällä. Oli tosiaan ihan eri asenne! Ja onpa meidän Pieni Pentu tullut isoksi ja vahvaksi!