Hyvällä fiiliksellä oltiin Koirakorvessa. Nyt tuli taas semmoinen tunne että tätä hommaa tehdään koiran kanssa yhdessä, ja Lakikin oli mukana jotenkin enemmän.

Kentälle mennessä leikitin ja annoin sen juoksennella, sitten huusin sille luoksetulokäskyn ja tulihan se. Hienosti eteen istumaan. Tästä se kyllä kerran karkasi, mutta huusin uudestaan ja taas se tuli. Nyt älysin itse vapauttaa jotta pääsin ottamaan pari toistoa vielä. Näissä muutamissa harjoituksissa jo on tullut ilmi että Laki tulee aika röyhkeästi lujaa loppuun asti, mikä on tietysti kiva asia.

Seuraamista sitten, lähinnä niitä liikkeellelähtöjä ja perusasentoon pysähdyksiä eli ihan minimittaisia. Pisin taisi olla neljä askelta. Nyt perusasentoon pysähdys tulee jo ihan jalan viereen vaikka itse seuraamisessa olisikin vähän väljempi - tai siis lähinnä sen verran väljä ettei nojaa. Muutama vasemmallekäännöskin meni hyvin, nyt mun vaan tarttis nähdä teenkö tietämättäni kädellä jotain vai osaako se jo kääntyä ihan itse?

Kun Letun ruutumerkit olivat vielä paikoillaan, otin kosketusalustaa ruutuun. Laki innostui tästä taas tosi paljon ja pisimmät lähetykset taisivat olla 10 metrin pidemmällä puolella.

Otettiin sitten hyppyä sillä tavisesteen päälle sijoitettavalla korotusosalla, korkeutta ehkä 40 cm. Tein niin että pidin koiraa kaulapannasta, heitin sille namin toiselle puolen ja nopeasti samalla kun annoin hyppykäskyn päästin irti. Sitten kun Laki kävi popsimassa namin, kutsuin sen takaisin. Muutaman kerran palkkasin "lennosta" ja muutaman kerran otin eteen istumaan. Yhden kerran se kompuroi menohypyllä ja sitten olisi kiertänyt paluuhypyn, mutta ahne kun on, sain sen namilla ohjattua kuitenkin hypyn kautta.

Eteenmeno lopuksi. Olin viemässä namipurkkia kentän kauimmaiseen päähän Lakin kanssa, kun kuulin Askon huutavan. Säikähdin että hänelle on sattunut jotain ja lähdin juoksemaan mökillepäin, Laki tietysti mukana. Löydettiin Asko jolle oli tapahtunut tosiaan kamala hanskan irtoaminen; korjattiin asia ja palattiin kentälle, nyt Laki hihnaan. Vaikka tähän tuli pieni viive, Laki oli hinkumassa ihan hirveästi eteenpäin. Päästin sen sitten käskyn saattelemana, mutta se juoksikin rundia oikealle... huusin takaisin mutta Lakipa ei tullut, vaan kaarsi oikeaan suuntaan ja suoraan purkille... ..kele.

No minä perään kehumaan ja asentamaan uusia makupaloja, nyt ilman viiveitä koiran hinaus takaisin ja lähetys vähän rauhallisemmin - tai minä yritin olla rauhallinen, Laki tanssi levadea hihnan päässä. Nyt se kuitenkin eteni suoraan. Kolmas toisto vielä, ja tämäkin upea suora eteenmeno. Matkaa näillä kaikilla oli reilusti 30 metriä, eli matka ei enää ole ongelma :) saapas vaan nähdä miten saan tuon ikinä hallintaan!

Muutamia kertoja treenin välissä ja sitten lopuksi leikittiin karvapatskuilla. Laki kyllä leikki taas mukavasti joskin jälleen kun jostain kuului räjäytyksen kaltainen jyräys, se päästi irti ja jäi kuulostelemaan. Hetken päästä sitten jatkoi kuin ei mitään.
Ihan lopuksi kokeilin kahden lelun leikkiä, ja tällä kertaa Laki ottikin maasta "kuolleen" patukan ja toi sitä minulle! Tähän astihan se ei ole leluja maasta ottanut jos ne eivät liiku, ja jos on jotain kantanutkin, ei kyllä mulle ole tuonut mitään. Nyt on tämäkin lukko avattu :)