Koirakorvessa. Sattumoisin siellä oli dopperiporukka juuri aloittelemassa tottistreeniä, ja ajattelin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja pyysin päästä yhtä aikaa kentälle. No sopihan se. Suunnitelmana oli tehdä yhtä aikaa liikkeitä hyvinkin lähekkäin, ja ajattelin että saanhan sitä etäisyyttä sitten kasvatettua jos menee liian vaikeaksi.

Mentiin parimme kanssa yhtä aikaa "ilmottautumaan". Laki tässä vähän vilkuili toista koiraa mutta pysyi silti hyvin vierellä. Vaan dopperi ajatteli että pieni lassie on tuotu sille iltapalaksi! Laki ei vielä tuosta tuumannut mitään, mutta kun toisen koiran ohjaaja alkoi nuijia koiraansa maan sisään, Lakikin säikähti ja alkoi väistää voimakkaasti. Alku seuraaminen meni sitten ihan totaalipipariksi kun Laki selvästikään ei uskaltanut kulkea parin rinnalla. Tähän vielä ammuttiinkin, ja vaikka Laki ei ainakaan näkyvästi paukkuihin reagoinut, olisin toivonut että ampumiseen totuttelu tapahtuisi vähän positiivisemmassa mielentilassa... Muutamia vastakkainkävelyjä otettiin myös, ja näissä Laki tosiaankin karkasi mun toiselle puolelle. Voi voi.

Jos jotain hyvääkin: onneksi tämä tapahtui treeneissä eikä kisoissa, nyt pystyin nollaamaan tilanteen ja lopputreeni sujui sitten ihan mukavasti. Seuraamista, liikkeestä istuminen, maahanmeno ja luoksetulo, kaikki ok. Henkilöryhmässä vähän nuuhki yhtä henkilöä mutta pysyi hyvässä seuraamispaikassa silti.

Sen verran tämä nyt kuitenkin mieltä kaivertaa, että tuota parin kanssa ilmottautumista on päästävä treenaamaan ja pian! Myös Koirakorvessa on käytävä, mielummin niin että siellä on porukkaa.