Kun tässä sitä jälkeä pitäisi treenata, tein omalle nurtsille (ei tarhaan vaan kaivojen viereen) muutamia sovelluksia jälkikeppien ilmaisutreeneistä. Laiskuuttani kun en ole näitä lakille opettanut, olettanut vaan että kyllähän se ilmaisee jos jotain vastaan tulee.

Ensiksi tallasin lyhyen jäljen, tallaus ihan töpöttämällä ja settelin kapuloita matkalle. Sitten päästin lakin etsimään. No eihän sitä kiinnostanut pätkääkään...! Se mennä hömpötti ihan muualla. laitoin sen sitten jälkivaljaisiin ja yritin uudelleen. Nyt reaktio oli sellainen että kuono maassa ja lujaa eteenpäin - ei vieläkään minkäänlaista kiinnostusta kapuloihin. Sitten kun sormella niitä osoitin, Laki vähän nuuhkaisi tai jopa otti kapulaa suuhun, palkkasin. Tätä hommaa ei yhtään kyllä helpottanut se että Hessu haukkui aidan takana... Lakin kun on aina päästävä sanomaan Hessun päälle "viimeinen sana".

Seuraavaksi kokeilin viskata kepit vaan sikinsokin maahan ja taas koira irti etsimään niitä. Aluksi tämäkin näytti ylivaikealta mutta pikkuhiljaa, kun pääsin edes vähän kehumaan ihan pienestä reaktiosta, Laki alkoi tuoda niitä kapuloita minulle.

Lopuksi tehtiin uudelleen se lyhyt tamppausjälki jossa 5 kapulaa, nyt päästin koiran irti ja se haki minulle kaikki kapulat yksi kerrallaan. Eikä se enää välittänyt Hessun haukkumisesta!

Kyllä se oppii.