Liepeen ajoharj.radan kentällä. Ihan sattumalta (tai alustavasti ollaan tätä suunniteltukin mutta aikataulut ei käyneet yksiin) kentällä oli pientä purureenintynkää ja niinpä maalimies koitti leikittää Lakiakin. Kokeiltiin muutamillakin eri välineillä mutta Laki ei kyllä innostunut asiasta ollenkaan. Juuttikangasmötköä se saalisti, mutta lähinnä tassuilla, ja tässäkin se välillä alkoi vilkuilla metsikköön ja nuuskia maata - sijaistoimintoja siis. Maalimiehen syliin oli kyllä kiipeämässä tilaisuuden tullen! 
Ei väkisin, pillit pussiin ja unohdetaan tämä asia, ehkä joskus vanhempana voi taas kokeilla. Siihen asti jatketaan leikkiä keskenämme, sain kyllä muutamia yviä vihjeitä ja paljon ajattelemisen aihetta yleensäkin treenaamiseen.

No piiitkän tauon jälkeen otin pienen tottistreeninkin. Seuraamista, joka oli vähän vaisua mutta parani kun vähän äänellä innostin. Teknisesti kuitenkin ihan hyvää.

Liikkeestä istuminen, ei mitään apuja ja istua napsahti käskyn kuullessaan! Vielä heitin makupalan Lakin pään yli kun olin edennyt muutaman askelen.

Irrallisia maahanmenoja nyt niin että pyrin saamaan koiran maahan omaan kävelsuuntaan. Alkaa onnistua, namipalkka lentää siis eteenpäin. Muutaman kerran Laki sekoitti tämän istumiseen, ja sitten kun kokeilin ottaa irrallisia istumisia vappaasti Laki sekoitti ne maahanmenoihin. Mutta pääasiassa varsin hyvällä mallilla molemmat.

Sitten paikalla istuminen. Peruuttamalla pois, ensin 15 askelta - palkkaamaan, 20 askelta - palkkaamaan, 20 askelta - luoksetulo. Laki pysyi istumassa tosi hyvin. Pienestä epävarmuudesta kielii kuitenkin se, että vilkuili silloin tällöin taakseen (autolle) ja luoksetulo oli melko vaatimaton vauhdiltaan. Ja eihän näitä kannata muutenkaan joka kerta yhdistää ettei tule ongelmia ennakoinnista tms. Eteenistuminen vähän vino mutta rauhallinen, sivulle siirtymiseen ei yksi käsky riittänyt (ei hievahtanutkaan) vaan tartti käsimerkin.

Nouto. Laki otti kapulan halukkaasti ja kantoi sitä ja nosti maastakin, mutta heitetyn esineen perään meni kerran vaan ei toista. Kaikki luovutukset kuitenkin siistejä, joskin liian kaukana se on, tätä täytyy alkaa tiivistää. Miten?