Askon kanssa vietiin Volkkari huoltoon ja koska takaisintulo oli suunniteltu bussilla, päätin ottaa Lakin mukaan sivistymään. Pikkukoira käyttäytyi niinkuin olisi ikänsä kaupungissa asunut, liikennevaloissa odotti rauhallisesti valojen vaihtumista, pysäkillä zuumaili reippaana mutta rauhallisena ohikulkijoita ja autoja. Bussiin meno oli Lakin mielestä minä-en-tahdo mutta "tylppä pakote" sai sen muuttamaan mielensä ja muitta mutkitta se asteli sisälle. Lakin kanssa tulee jotenkin automaattisesti toimittua noin, että jos se jumittaa, minä vaan pidän hihnan kireällä odottaen että se antaa periksi. Sillä kun ei ole tarvetta minua mielistellä, houkutteleminen olisikin turhaa, ja hyvin näyttää tämäntyylinen pakottaminen sille menevän perille. Ei komentamista eikä tehdä asioista numeroa, ne vaan tehdään.

Bussissa Laki oli ensin uteliaana ja valppaana, mutta loppumatkasta jo pani maate. Kun pysäkiltä käveltiin kotiinpäin (Timppa haki Askon mönkijällä) otin pikkuisen seuraamista ja Laki oli tuossakin tilanteessa heti valmis töihin. On se vaan aikas mukava koira :)

Eilen käytiin collieporukalla pitkällä lenkillä. Heti lenkin aluksi Lettu pisti nuorisoa ojennukseen ja Laki sai tästä osansa... no sen jälkeen se piti äitiin hajuraon mutta eipä kovin kauaa muistellut. Varsinaisella lenkillä Laki kulki ekana tai tokana vaikka minä ja Lettu oltiin viimeisten joukossa...