Liepeellä pekoporukan kanssa. Lakille etsittäväksi "kaivuukenttä", alueella kaksi maalimiestä. Maassa oli lunta ja aamu oli pienellä pakkasella, joten hanki oli kova ja jalanjäljet näkyivät selvästi. Maalimiehet oli kuitenkin viety autolla "takakautta" alueelle. Laki oli ensimmäinen koira tuolla, joten harhajälkiä/tallauksia ei ollut.

Laki oli vähän laiskempi kuin viime treeneissä on ollut, alueelle lähdettäessä yritti saada haukkumalla palkkaa yhdeltä tiimin jäseneltä. Lähti sitten jolkottelemaan edellä, mutta ei ollenkaan siten että olisin sitä voinut pistotella (tyhjälle) alueelle.

No, ensimmäinen maalimies löytyi kuitenkin nopeasti pienestä roskakatoksesta. Laki oli hypännyt suljettua ovea vasten ja ovi olikin painunut sisäänpäin japitänyt räsähtävän äänen, jota Laki oli säikähtänyt. Tuli mua vastaan hämillisen näköisenä, toki koirasta näin että se oli löytänyt maalimiehen mutta en tiennyt miksi se ei ilmaissut? Mentiin yhdessä piilolle ja kun muutama haukku tuli, avasin oven ja maalimies palkkasi. Otettiin tähän vielä lisää haukkua ennenkuin lähdettiin jatkamaan matkaa.

Saatiinkin talsia miltei koko alue ympäri ennenkuin seuraava maalimies löytyi. Laki ei kovinkaan kaukana tieltä käynyt, mutta eipä niitä hajuja/jälkiäkään siellä ollut..  Tulosuunnastamme maalimies makasi hangessa ihan näkösällä, mutta en ole varma ymmärsikö Laki sen olevan maalimies. Kun sitten päästiin lähemmäs, se kurvasi tieltä hankeen ja jäykistyi hieman haistaessaan henkilön, mutta meni sitten kuitenkin itse lähelle ja aloitti ilmaisun. Menin itsekin paikalle ja puhuttelin ja herättelin maalimiestä, Laki oli nätisti paikoillaan (ilman käskyä!) ja odotti palkkaa. Ruuan päälle maalimies vielä leikkikin Lakin kanssa.

Tosiaan ihmetytti missä oli se liikkuvainen ja innokas Laki. Oliko keli yksi syy, puhdas alue, entä "nälkätaso", viime aikoinahan ollaan treenattu iltaisin? Miten paljon vaikutti säikähtäminen ekan piilon räsähdyksestä? Ja jos vaikutti, sellaisiahan pitää sitten harjoitella! Eikä olisi pahitteeksi ottaa muutama ihan perinteinen haku/viuhkatreeni.