Eilinen vaivasi mieltä niin että hädintuskin sain nukuttua, heti aamutuimaan sitten treenaamaan Noukan parkkikselle. Ensiksi Laki oli ihan samanlainen kuin eilen: haahelti, klöntysti eikä voinut istua. parkkipaikka oli taas liukas ja märkä. Sitten menin kokeilemaan nurtsin puolelle ja joha oli toinen ääni kellossa! Seuraaminen oli taas sitä hyvää ja varmaa Lakia, aah :)

Tuota ei tietenkään kukaan usko, mutta ilmeisesti Lakille on tosi paha paikka jos alusta on liukas. Pitänee tehdä empiirisiä tutkimuksia aiheesta jatkossakin.

En sitten ottanut muita ns. liikkeitä kuin tuota seuraamista, mutta siinä kävin läpi kaikki käännökset, pysähdykset, pitkiä ja lyhyitä suoria ja pysähdyksiä sekä pysähdyksissä olemista. Kaikki ihan ok.

Kapulan pitoa toki. Ensin tein viimeaikaisella tavalla eli laitoin kapulan vaan suuhun, ja rauhallisesti kehuin, vähän liikutinkin ja irti-käskyllä sitten pois ja palkka. Sitten menimme istuskelemaan penkille, ja ensin vähän leikitin Lakia Mirjamötköllä, sitten otin kapulan esiin. Muutaman kerran laitoin sen Lakille suuhun, lyhyt pito ja irti. Sitten odottelin josko se ottaisi sen itse. Maasta ei ottanut, mutta kun pidin kapulaa kädessä ja näytin makupaloja toisessa kädessä Lakia alkoi kiinnostaa. Kyllähän se sitten suutaan siinä vähän aukoi, ja lopulta otti ja muutaman kerran taas vähän vetikin kapulaa. Tämä vetämisleikkihän loppui siihen kun aloin laittamaan kapulan sen suuhun, nyt se sitten taas (varovasti ensin) vähän veti.

Kokonaisuutena tämänpäiväinen - myös kapula-osuus - oli paljon iloisempaa ja rennompaa kuin eilinen. Loppujen lopuksi vaikea sanoa mikä oli perimmäisin syy, yleisö vai liukkaus/loska, toki molemmat tosi harmittavia syitä jos koira jo tässä vaiheessa ottaa moisista painetta. Eihän se auta kuin treenata, ainakaan harjoittelematta se ei siitä parane :)