suorastaan eilisen jatko-osa, sillä erotuksella että MM oli meidän kanssa.

Aluksi seuraamisia, ja jälleen Laki oli alkuun melko "hektinen". Parani sitten kyllä kun vaan tehtiin tiheällä palkalla ja kiinnittämättä asiaan huomiota. Muutama vasemmalle käännös oli taas sellainen oikaisu, mutta nekin saatiin onnistumaan kun itse keskityin vähän paremmin. Seuraamisen sivuttaisväljyys tuntui vähenevän kun tehtiin minisuoria, tässä myös istuminen nopeutui. Otinpa pienen henkilöryhmänkin: ekaksi MM.n viereen mentäessä Laki tuuppi henkilön kättä, mutta alkoi sitten seurata minua ihan kiitettävästi. Ja oltiin muuten lähellä!

Sitten luoksetuloa MM:n pitäessä koiraa. Tuli lujaa, mutta loppuvaiheessa joko hidasti tai ajautui vauhdissa vinoon. Laki ei niinkuin osaa vielä arvioida etäisyyttä ja omaa vauhtiaan.

Tästä jatkettiin samalla tavalla mutta lisättiin kuvioon noutokapula, eli MM antoi (=laittoi) sen Lakille suuhun. Hienosti ja reippaasti Laki sitten toi kapulan ja ihan kuin olisi nyt istunut tiiviimmin! Vähän säätämistä tässä oli kun aloin innostaa ja kutsua Lakia ennenkuin sillä oli kapula suussa, ja se taas vaikeutti kapulan ottamista. Luovutusasentoon tulemisessa mulla oli kanssa koordinointiongelmia kun yritin ohjata koiraa makupaloilla eteen niin eihän mulla ollutkaan kolmatta kättä ottamassa kapulaa?! Mutta selvästi tämä oli hyödyllinen harjoitus ja näitä jatketaan.

Kapulatreenin lopuksi otin vielä noutoa perinteisemmin, ja pienellä innostamisella Laki otti kapulan (600 grammainen) maasta ja toi sen minulle.

Istahtamisia ja istumassapysymisiä. Yllättävänkin hyvin Laki istahteli, vain muutaman kerran tarjosi maahanmenoa. Istumassa pysyminen sujui niinkuin tähänkin asti, en voi mennä kauas mutta lähellä pysyessäni lakikin pysyy istumassa. Tässä(kin) hommassa pitäisi vaan jo pikkuhiljaa edetä!

Ihan lopuksi vielä yritin leikkiä lampaanhännällä, se ei neitiä kiinnostanut. Kokeilin sitten kuitenkin vielä purutyynyä ja sehän olikin kiva juttu, Laki innostui heti riistämään kapistusta multa käsistä. Ei purrut tyynyyn ihan kunnolla mutta veti naruista ja loikki päälle kuin yleinen syyttäjä. Mukava leikki silti.

Sitten jouduttiin neuvottelemaan autoon menosta. Tästä on nyt tullut meille kummallinen vääntö: välillä Laki (silloin kun sitä huvittaa) menee reippaasti autoon eplkällä kehoituksella, ja välillä taas ei sitten millään. Nytkin heitin sille makupalan ja se ensin meni sinne, mutta kun kurottauduin ottaman pantaa pois se rynnisti ulos ja ei sitten millään takaisin. Ja se panta tietenkin putosi välille. No, makupalalla Lakin aina saa kiinni mutta silti, voisi tuo mennä mielelläämminkin sinne.