Kevään ensimmäiset "oikeat" hakutreenit Laukaanteiden välissä. Lunta oli mettässä vielä niin paljon että oma kulkeminen oli vaikeaa, pintalumi oli kovaa ja alla pehmeää. Ei koirallekaan siis mikään loistava pohja. Olin ajatellut motivoivia viuhkatreenejä, mutta kelin takia muutettiin suunnitelmaa ja tehtiin vain kolme pistoa hei-huudoin. Palkkana NEU-purkit kaikilla maalimiehillä.

Lakilla oli hurja veto metsään ja se olisi kyllä lähtenyt etsimään ilman mitään apuja. Koska nyt kuitenkin pitää saada vahvistettua sekä suoria pistoja että vauhtia plus nostatettua virettä haukkua varten, pysyin huudatussuunnitelmassa.

Eka ja toka pisto meni ihan oppikirjamaisesti, haukut aukesivat helposti tosin ekalla hieman oli tassulla kokeillut saisiko raapimalla palkat esille.

Kolmannelle pistolle Laki meinasi karata, mutta otin päättäväisesti koiran takaisin ja pidin kiinni ottaessani hei-huudon. Vähän epävarmemmin Laki sitten tähän lähti, mutta lähti kuitenkin. Meinasi juosta umpipiilon ohi mutta kurvasi sen taakse kuitenkin ja alkoi haukkua. Aluksi haukku vähän pätki kun piti raapia piiloa mutta ihan kunnon ääni sieltä tuli silti.

Mukava kauden avaus :)