Noukan nurtsilla. Koska tiesin koirassa olevan virtaa, jätin hihnan pois (tämä siis siksi että en halua turhaan nyppiä silloin kun koira tekee töitä hyvällä fiiliksellä olkoonkin että se tekee pikkuvirheitä. Joku muu voisi kääntää asian juuri toisinpäin mutta mä en.). Seuraaminen olikin kerrassaan mainiota. Ne kerrat kun Laki katseli muualle, tein niitä oikealle käännöksiä ja todella nopeasti tuo korjasi katseenkin, paikka ei juurikaan häilynyt. Mulle tällainen seuraaminen kelpaa oikein hyvin :)

Nouto. Otin koiranmakkaraa lampun päälle ja kun lähetin Lakin noutoon, kaivelin makkaraa kouraan. Yllättäen Laki toikin kapulaa laukalla ja sitten kun palkkasin tuolla uudella "herkulla", Laki haisteli sitä että "mitä he***ttiä..." no kelpasihan se ja seuraavalla kerralla kun toi taas laukalla, tämä tosiaan olikin jo herkkua. Mutta pääasia tässä treenissä oli siis se että olipas mukavaa kun se laukkavaihde löytyikin heti, ja ilman mitään apuja!

Luoksetuloa, edelleen sitä pysäytystä hiotaan. kaksi kertaa tein ja molemmilla kerroilla Laki teki upeat pysähdykset. Ekalla kerralla vapautin takapalkalle (koiranmakkarakippo jonka laitoin sinne Lakin nähden) ja toisella kerralla ei edes ollut mitään takapalkkaa ja tein liikkeen loppuun asti, Eteen jäi vähän väljästi, muuten ei moitittavaa.

Kaukoja lopuksi. Tein nyt niin että aloitin koiran viereltä mutta käskin sen alas "alas"-käskyllä - samalla jota käytän ryömimiseen. Ajattelin että tällä käskyllä se olisi skarpimpi. Mutta vielä mitä. Monta monta kertaa se vaan juurtui maahan eikä noussut ellen voimakkaasti vartalolla sitä ohjannut. Istumaannousut onnistuivat vain jos näytin että käsimerkkiä antavassa kädessä on makupala! Työsarkaa siis vielä on.

Treenin päälle vielä leikitin hyvävireisenä pysyneen Lakin. Mulla oli kaksi karvapatukkaa ja näinhän leikki toimikin hyvin kun mun ei tarttenut yrittää ottaa Lakilta lelua sen voitettua. Muutaman kerran se taas puri minua käsivarsiin mutta koitin vaan rauhallisesti työntää sen tästä irti samalla lelulla hetsaten. Eiköhän se siitä, kyllä me vielä opitaan!