Koska me ei näköjään ikinä päästä peko-treeneihin, kävin itse tekemässä Lakille jäljen. Jaikon takametsässä oli runsaasti lunta, mutta myös mukavasti harhajälkiä jotta ihan pelkällä näköaistilla ajaminen ei tulisi kyseeseen. Matkaa tuli vain vaivaiset 300 metriä jos sitäkään. Pudottelin matkalle muutamia lihapaloja, kaksi suljettua rasiaa joissa sisällä lihaa ja yhden hanskan.

En antanut jäljen vanhettua kuin reilut puoli tuntia koska pelkäsin korppien syövän ne lihapalat. Lähestyin jälkeä tiellä koira liinassa "vapaana". Kylläpä siitä huomasi selvästi milloin se ottijäljen hajun, häntä alkoi pyöriä vimmatusti ja veto liinassa megakertaistui!

Alkujälki meni Lakimaisesti nokka ilmassa. Kuitenkin kun tultiin eka lihapalalle, se juostuaan ensin sen yli kääntyi ja etsi sen, tämän jälkeen se alkoi jäljestää matalammalla nenällä. Vauhtia oli vielä melkoisesti mutta lihapala lihapalalta tyylikin parani. Ja väittäisin että yhtään ei jäänyt syömättä :) Harhajälkiin se reagoi hieman, mutta vasta melko lopussa oli selkeästi ihmisen jäljet ja näitä laki lähti seuraamaan. Jäin seisomaan oikealle jäljelle ja annoin sen mennä ehkä 5m väärään suuntaan, kutsuin sitten takaisin, ja taas jatkettiin. Pari ihan kunnon kulmaa oli myös, ne mentiin todella tarkasti mutta varmaan lumi nyt auttaa tässä asiassa.

Esineet nousivat myös kaikki varmasti. Tosin viimeisenä ollut purkki aukesi kun Laki läppäsi sitä tassulla - no saipahan ainakin nopeasti palkan :)

Missähän iltakoulussa tuo on käynyt jälkioppinsa hakemassa?