Liekö tulossa olevien kokeiden vai parin tottiksettoman päivän syytä, mutta Laki oli aivan outo. MM:n kanssa oltiin Raivaajantiellä.

Ihan ensiksi Laki oli paikkamakuussa kun Valto kuljeskeli kentällä. Lakilla oli ensin ongelmia tulla sivulle siellä kentän laidalla mutta jäi sitten hyvin paikoilleen. Pysyi hyvin vaikka toinen koira kuljeskeli ja juoksikin edestakaisin. Olin juuri katsonut kellosta että viisi minuuttia saa riittää, kun käännyin ja huomasin Lakin juuri nousevan ja ottavan muutaman askeleen. No, tästä menin kyllä vihaisena sitä torumaan ja laitoin takaisin maahan, odoteltiin sitten vielä minuutin verran ennekuin menin palkkaamaan. Toisaalta harmi että hyvä liike meni rikki, toisaalta hyvä että pääsin ojentamaan koska oikein muuten en usko sitä täysin varmaksi ikinä tulevan. Nyt loppuviikosta on tehtävä NEU-palkalla taas muutama onnistunut paikkamakuu.

Pienen tauon jälkeen otin Lakin uudestaan. Tarkoitus oli ottaa seuraamista, jättöliikkeet ja avustettu luoksetulo. Ensin kuitenkin leikitin ísolla karvarätillä, ja Lakihan leikki antaumuksella ja tohkeissaan, pärinän kanssa. Tosin aina kun irroitin myös se irroitti... mutta syttyi sitten heti uudestaan kun otin lelun liikkeeseen.

Seuraaminen oli ihan kamalaa. Laki lähti ensin hyvin, sitten se otti reilusti etäisyyttä ja / tai pysähtyi... voi ei! No, otin sen hihnaan ja tällähän tuo korjaantui, sitten se tekikin ihan kelpo seuraamista. Mietittiin oliko uudessa tekonurmessa jotain outoja hajuja vai ollaanko nyt treenattu vaan liikaa jättöliikkeitä ja se ennakoi niitä?

Jätöt sitten. Istumisen Laki seisoi. kaksi kertaa. otin sitten ihan vaan istahtamista naminheittelypalkalla, tässä ei ongelmia. Ensi viikonloppunahan on toko joten istumista ei nyt tarttekaan hurjasti vahvistaa... jatkossa näitä on kyllä sitten tehtävä niin että eri asennot ovat aina varmat. Maahanmeno hyvä, samoin seisominen.

Lopuksi luoksetulo niin että MM piti kiinni eikä mun tarvinnut jättää koiraa käskyn alle. En myöskään sen kummemmin hetsannut. Tuli lujaa, voimakkaasti ja suoraan, ei törmännyt eikä hypännyt vasten, edessä istui suorana mutta oikean jalkani edessä, lähellä mutta ei tiiviisti. Olin kuitenkin oikein tyytyväinen.

Karvarätillä jatkettiin vielä leikkiä ja ilokseni Laki syttyi leluun uudestaan vaikka namejakin olisi vielä mulla taskussa ollut!