Jotenkin treeni-into on kadonnut jonnekin. En oikein saa päätä enkä häntää mihinkään... siksipä tässä on pidetty taukoa jokunen päivä ihan kaikesta. Toki Laki oli tampereen agikisoissa mukana turistina, ja kävi jälleen melkoisen kuumana kun näki radalla koiran... voi tsiisus että se on vahva!

Kapulaharjoitukset pistin mietintään ja päädyin seuraavaan: Koska en käytä naksua vaan oikean toiminnan merkkinä on kehu, on Laki oppinut tehokkaasti sylkemään kapulan pois kun kehun sitä. Sehän johtaa siihen että en voi kehua sitä oikeasta toiminnasta eli kapulan rauhallisesta pitämisestä! Tästä päivästä alkaen harjoituksiin siis oleellinen muutos: käytän irti-käskyä kun kapula on tukevasti suussa ja palkkaan välittömästi sen jälkeen. Koska Laki ei osaa pitää sitä kapulaa, mä pidän sitä nyt aluksi toisesta päästä kiinni ja koira vaan pitää suutaan sen ympärillä. Siitä sitten irti ja palkka. Samalla yritän toimia niin että koira istuisi mun edessä, mutta en varsinaisesti käske sitä siihen vaan koiran tehtävä on nyt vaan oppia tuo irroitus. Näillä eväillä siis tehtiin, eikä Laki ainakaan tästä paineistunut eikä toisaalta yrittänyt poiskaan tilanteesta vaan tuli aina ihan itse kapulaan kiinni. Pakittamista kuitenkin tapahtuu koko ajan kun se istuessaan istahtaa taaksepäin ja irroittaessaan vetää päänsä taaemmas. Kun sen siitä palkkaan se yleensä nousee ylös ja istahtaa sitten taas taaemmas. Mutta en tosiaankaan nyt halua murehtia sitä, kunhan se nyt edes vähän pitäisi sitä kapulaa.

Ulkona otettiin sitten sivulletuloja ja pieniä seuraamisia. laki ei oikein keskittynyt ja pistinkin sen hihnaan jotta ei tyystin katoa paikalta. otin sitten vielä eteenistumista joka oli ok, ja muutamia istuumisia ja maahanmenoja jotka myös ok, ilman mitään avusteita. Kiva että se on edes nämä oppinut!