Laki, pieni (?) päivänsäde. Aholaidan kentällä Laki osoitti jälleen kerran olevansa varsin kehityskelpoinen yksilö, ja taas aloin haaveilla kokeisiin osallistumisesta kesällä...

Seuraaminen oli kerrassaan käsittämättömän hyvää. Vaikka palkkailin paljon  harvemmin kuin olin ajatellut, Laki pysyi aktiivisena ja hyvällä paikalla koko ajan - myös ne käännökset.

Maahanmenoja ja istahtamisia katsekontaktin jälkeen ja istumisessa palkkakin vasta kun koira ottaa katsekontaktin, maahanmenossa heti maksimaalisen nopeuden saavuttamiseksi. Tuo ei tainnut tehdä kertaakaan väärin! Miten näin pieni asia kuin katse voi muuttaa koko kuvion, peruskäyttäytymisestä alkaen? Laki ei sählännyt eikä säätänyt, se ei lähtenyt litomaan vaikka latailin makupaloja lisää, se vaan odotti että annan käskyjä. Olisin voinut jatkaa tätä ikuisesti! Yhden ihan puhtaan liikkeestä istumisenkin tein tuossa innostuksissani, ei mitään ongelmaa tässä, etenin ehkä melkein 5 metrin päähän :)

Sama juttu noutokapulan kanssa. Kaavio istu - katse - ota - katse - irti - katse - palkka toistui joka kerta varmasti ja keskittyneesti.

Luoksetulon eteenistuminen kyllä oli vähän säätämistä. Tähän pitää saada samanlainen valaistuminen meille molemmille, nyt lähinnä syödään makkaraa kauhealla kiihkolla, turkin tuo edes kuulee että toistelen tänne-käskyä.

Vähäsen leikittiin treenin jälkeen, mutta tällä kertaa Laki jostain syystä taas meni sijaisille enkä sitten alkanut sitä ahdistelemaankaan. Turha pilata hyvää fiilistä joka varsinaisesta treenistä jäi :)