Kivilammella n. 200m jälki, jossa kolme kulmaa, yksi "loiva kulma" ja yksi polun ylitys. Reilu tunnin vanha. Jäljen nosto "ruudusta". Esineinä kaksi kangasesinettä, kaksi puukapulaa ja kolme pääsiäismunapurkkia joissa sisällä ruokaa.

Laki nosti jäljen hienosti, etsiessään se liikkui koko ajan eteenpäin vilkuilematta minua. Kolme ekaa suoraa ja kulmaa menivät tosi tyylikkäästi, kaikki tuossa matkalla olleet esineetkin nousivat hienosti, jopa se puukapula.

Sitten loppui motivaatio. tai hukkui jälki, tai jotain. Laki vaan haahuili, haisteli koirankakkoja ja lähti vetämään polkua pitkin. Käänsin sen takaisin ja lähdin taluttamaan autollepäin, mutta sepä nostikin jäljen (ja polun mättäässä olleen kapulan!) uudelleen joten annoin sen jatkaa. Leuhottamiseksi meni kuitenkin, eikä kahta pääsiäismunaa löytynyt. halusin kuitenkin saada ne talteen joten vein Lakin polkua pitkin uudelleen siihen ylityskohtaan, nyt se sitten jäljesti mutta erittäin nihkeästi, pysähteli koko ajan. Esineet kuitenkin löytyivät.

Mikä ihme tässä nyt mättää, koiralla olisi selvästi taitoa, sen verta tarkasti se ottaa esim. kulmat. Tokihan tässä paikassa oli paljon häiriöhajuja, se on yleinen koirien ulkoilutuspolku, mutta tuskin siinä ihan just oli ketään käynyt. Täytynee ainakin seuraavalla kerralla hommata jäljen päähän joku, josko se toisi lisää motivaatiota hommaan. Mutta miten sitten opettaa koira hukan tultua etsimään jälki uudelleen jos se ei sitä itse hoksaa etsiä?