... eli siis ihan Oikeissa hakutreeneissä Ilmaisuja. Pönttövuoressa, kelirikon takia jäätiin tapaamispaikkaan missä saakin vedettyä ihan hyvin pienet (alo-luokan mittaiset) treenit.

Lakille 4 maalimiestä, kaikkien metsään meno näytettiin jotta etsiä ei tarvitsisi, osa vähän hetsasi mennessään vaikka ei kyllä olisi tarvinnut. Neiti suorastaan raivosi perään... Kaikki maalimiehet näköetäisyydellä, välimatka kuitenkin vaihteli.

Ekana MM jonka kanssa on tottistreeneissä otettu noutokapulan tuontia. Ensin Laki kuitenkin kaapi ja tyrkki maalimiestä, ottikin rullan mutta pudotti sen lähimaille. Sitten kun toi mulle rullan, karkasi takaisin... tätä ei hyväksytty vaan menin hakemaan koiran maalimieheltä pois ja otettiin alusta. Nyt homma sujuikin jo kohtuullisesti kokonaisena kuviona.

Toisena HK joka on Lakille vieras kuten myös minulle, eikä hommaa meinattu saada onnistumaan millään. Näin jälkeenpäin ajatellen maalimies oli liian aktiivinen eikä Laki osannut keskittyä rullaan vaan hösläsi kaikkea muuta, ja lopulta alkoi tulla maalimieheltä pois - ilman rullaa. Meni sitten paljon lähemmäs ja lopulta tämäkin saatiin onnistumaan, joskin sitten kun olin lähettämässä Lakia näytölle, maalimies siirtyi, en tullut kysyneeksi että miksi, minusta maalimiehen pitää olla samassa paikassa jotta koiran voi siihen luottaa että mm. löytyy sieltä mihin se jätettiinkin, ja varsinkin kun Lakilla on jo nyt kova kiire näytölle. No onneksi oltiin näköetäisyydellä, Laki ei ehkä edes huomannut siirtymistä, pienen liikkeen kuitenkin.

Kolmas oli PL ja tässä Laki teki jo ihan ok työn. Ensin kyllä piti tarkastaa maalimies ja vähän pelata rullalla, mutta sitten Laki kuitenkin poimi rullaa maastakin ja kohtuu nopeasti palasi mun luokse rullan kanssa. Nyt kuitenkin rulla valui suupielestä ulos pari metriä ennen mun luokse tuloa, mutta koska kuvio oli muuten ihan jees laitoin näytölle.

Neljäs sitten taas hankala, PJ. Maalimies sai Lakin jotenkin paineeseen ja koira alkoi taas seilata mun luokse ja takaisin. Lopulta maalimies otti rullan pätevästi molempiin käsiin ja piti sitä noin koiran kuonon korkeudella, kas siitähän Laki sen nappasi heti, samontein palasi mun luokse ja luovuttikin ihan ok! Näytöllekin lähti vasta luvan perästä eli tähän täydelliseen onnistumoon oli hyvä lopettaa.

Lopuksi vähän keskusteltiin miten jatkaa. Itse mietin sitä (vieläkin) että tekisin rullista jotenkin paremmin suussa pysyvät jotta treeni ei sen takia takkuaisi että rulla putoilee. Varmastikin rulla alkaa paremmin pysymään suussa kun koira oikein hoksaa mistä on kyse, mutta jos vaikka siihen asti päällystäisi ne cobanilla? MM ehdotteli että josko sittenkin haukkuilmaisulle... no toki jos tämä rullailu tuntuu ihan mahdottomalta niin sitten harkitaan. Kuitenkin itse näen  rullan jotenkin "turvallisempana" tapana, koira on paremmin hallinnassa. Lisäksi Lakilla on se onneton kimittävä salishaukku. Ja miten sen "komennushaukun" sitten kaivelee tuosta esiin ilman että sen aggressio nousee? Sitten vielä puhuttiin siitä että maalimiehen on syytä olla todella passiivinen, ja tuota PJ:n tyyliä tarjota rullaa nyt aluksi kannattaa hyödyntää.

No, vaikeuksien kautta voittoon... on kuitenkin ilo treenata koiran kanssa joka ei anna periksi vaan intoa ja potkua löytyy!