Luonnetestipäivä koitti. Tokihan sitä mietitytti miten koira testistä selviytyy, mutta nyt kun kyse ei ollut mahdollisesta valioitumisesta, jännitti lähinnä koiran reaktiot ja niiden vaikutus sen loppuelämään. Tuloksella ei siis mitään väliä.

Mennessäni mulla oli hyvin aikaa ja pysähdyin Liepeelle ajoharkkaradan kentälle ottamaan pienet tottikset. Aluksi laki oli vähän samanlainen kuin viimeksi Killerillä, eli ajatuksissaan ja käskyjen noudattamisessa myöhässä. Ensin yritin ilman hihnaa mutta laitoin sen sitten kuitenkin hihnaan päättäen olla kovistelematta sitä, ainoastaan ohjailla hihnalla.

Seuraaminen parani sitten ihan muutaman pätkän jälkeen, eli ihan normaalia alkukankeutta tuo oli. Laki oli taas oma iloinen itsensä tehden mallikasta seuraamista. Parit jättöliikkeetkin: istuminen hyvä, maahanmeno ei (!) vaan jäi istumaan. Toisella kerralla teki tämän hyvin ja otin siitä luoksetulon joka oli myös hyvä, vähän painostin katseella koiran tullessa eteen ettei hyppää. Istui suoraan ja tiiviisti.

Sitten heittelin sille palloa jota se iloisestihakikin ja jopa toi uudelleen heitettäväksi - tosin mua piti purra käteen aina kun pallo oli maassa, tätähän se tekee. Mutta sitten huomasin lakin peräpään olevan aivan vaaleanpunainen, ja tarkempi tutkiskelu osoitti sillä olevan täysi juoksu päällä.

Ei siis menty luonnetestiin. Luulen että tämä myös selittää sen viimekertaisen vetämättömyyden.