Joululoma ohi ja viikkotreenit jatkuu. Ehkä vähän vähempi agitreeni oli tehnyt ihan hyvää - kummallekin :)

SK:n tämänkertainen rata oli taas varsin mielenkiintoinen. Alkuhyppyhässäkkä ennen kepeillevientiä aiheutti päänvaivaa kaikille. Itse olin kuvitellut että nakattuani koiran 4-hypyn taakse, ohjaan 5 tiukasti ja leikkaan 6:lle takaa jolloin Laki kääntyy ulomman siivekkeen ympäri tiukasti. Mutta tässä oli 2 ongelmaa: ensinnäkin olin koiraa niin paljon edellä että jouduin odottelemaan sitä 5-hypyllä päästäkseni takanaleikkaamaan, samalla hyvä veto katkesi ja Laki sujahti hämyputkeen (mitä se ei varmaan olisi tehnyt jos olisin päässyt liikkumaan koko ajan). No tämä korjattiin siten että unohdin tuon takanaleikkauksen ja kiepautin Lakin  hypyllä 6 sen lähemmän siivekkeen ympäri, tästä saimme myös suoran linjan 8-hypyn ulkosiivekkeen kiertoon. Ne jotka yrittivät kierrättää 8-hyppyä vasemmanpuoleisen siivekkeen kautta menettivät koiransa armotta kepeille, näin uskon meillekin käyneen jos sitä olisin yrittänyt.

10-11-12 meinasi venyä pitkäksi kun 11-hypyltä Laki lukitsi puomin vaikka kuinka olin siirtynyt menosuuntaan jo 10-hypyltä lähtiessäni.  Mun oli siis pakko jäädä sen lähelle jotta saan käännöksen tiukaksi. Tähän Susanna sitten opetti meille ihan uuden jutun joka toimikin hienosti ja sitä tullaan vastakin käyttämään: flippi. Eli 11-hypylle ikäänkuin ennakoiva valssi, mutta kun koira tulee riittävän pitkälle (tässä tapauksessa siivekkeen kohdalle eli oikealle puolelle seuraavaa hyppylinjaa) jatkankin omaa liikettä jättäen koiran samalle puolelle kuin missä se alunperinkin oli. Tavallaan siis valssi jota seuraa heti persjättö niin että lopulta ohjauspuoli ei vaihdukaan. Tämä oli tosi siisti ja helppo ohjaustapa eikä haittaa jos on vähän myöhässä - no toki aikaa kuluu - koira saa silti vihjeitä koko ajan mihin suuntaan liikutaan.

Putki 13 ja takaahyppy 14 ei ollut (meille) ongelma: Laki tulee putkesta aina ulos suoraan ja niinpä se päätyi hypyn taakse vaikka en ehtinyt kovin lähelle edes. Siitä puomille ei tietenkään myöskään mitään ongelmaa ja puomin alastulolla hieno pysähdys. Ennen 16-hyppyä kunnon vekki jotta loppu"suora" saatiin sujuvaksi. Vekin sijaan tähänkin olisi voinut koittaa sitä flippiä mutta koska tämä meni näinkin ihan hyvin ei alettu rassaamaan.

Jee, olipa mukavaa!