Viikonloppu vietettiin agikisoissa, ja laki oli kyllä mukana turistina mutta kaikkien mukavuuden vuoksi se sai enimmäkseen oleilla autossa. Radalla juoksevien koirien perään huutaminen on jotain ihan täysin käsittämätöntä. Silloin kun kisassa oli tauko, otin Lakin kanssa pikkuisen seuraamista ja täytyypä sanoa, että neiti esitti kyllä parastaan kun ympäristö jo nosti virettä ja autossa istumisen jälkeen tekeminen maistui! Juu, upeeta!

Samaa ei sitten voinut sanoa tänään, kun menimme varsinaisesti treenaamaan. Noukan takanurtsilla oltiin pitkästä aikaa, aluksi annoin Lakin vähän juosta vapaana ettei sitten tarvitse ihmetellä mitä ja ketä siellä näkyy.

Noutokapulan kanssa aloitettiin. Nyt otin heti sen kevyen ohjatunnoudon kapulan, mutta silti Laki väisti sitä ja ensin piti palkkailla pelkästä istumisesta. Sitten kun saatiin taas kuntoon katse -> palkka-asiat, alkoi noutokapulakin kelvata. Pitikin sitä sitten hyvin ja oikein haukkasi sen suuhun. Ja istui ja tapitti silmiin.

Tuossa tulikin samalla harjoiteltua istumisen kestoa, niinpä otin sitten perään myös makuun kestoa. Kauas en uskaltanut poistua, mutta varman ja rennon oloisena Laki siinä makasi. Se ottaa mielellään lonkka-asennon, pitäisikö tähän puuttua?

Istahtamisia ja maahanmenoja otettiin sitten. Ensimmäinen setti 3 maahanmenoa ja 2 istumista, kaikki oikein. Sitten latasin käteen lisää makupaloja ja sen jälkeen Laki alkoi tehdä virheitä. Kunnes huomasin että en tarpeeksi odottanut että se rauhottuu kuuntelemaan käskyä... sen jälkeen taas tuli vain oikeita suorituksia.

Eteenistumisia sitten, nyt musta tuntui että Laki pysyi paremmin venyttyneenä. Vieläkään se ei varsinaisesti aktiivisesti paina leukaa muhun kiinni, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Lopuksi seuraamisia. Ne olivat kyllä lässyjä. Seurasi ihan ok paikassa mutta aktiivisuus puuttui... joskus aiemmin olen tällaisesta sanonut että "hengetöntä". Muutin sitten tekniikkaa ja otin niitä askel-seis-palkka, kaksi askelta-seis-palkka, neljä askelta... näissä Laki terästyi ja alkoi taas näyttää halukkaalta ja "vietikkäältä". Hyvä huomio, että näillä harjoituksilla sitä saa "nostettua".

Lopuksi leikittiin Toten Hoseilla, suorastaan raivoisa taistelu käynnissä :D