Vierailin Toko-ässämmissä Silverin myymälässä ja mukaan tarttui uusi karvamötkö sekä kolmemetrinen grippiliina. Näitähän sitten piti päästä heti kotona testailemaan.

Voi kun vanha karvamötkö näyttikin kälyiseltä uuden rinnalla! Ja Laki selvästi vieroksui sitä uutta. Mutta kun sain sen innostettua ensin siihen vanhaan, sujui kahden lelun leikki mainiosti. Uuden liinan käyttöä mun täytyy vielä harjoitella, tosin varmaankin siitä enempi on apua agilityssa ja noissa pk-esteharjoituksissa kuin ihan perustottiksessa. 

Sitten töihin. Nyt en mennyt lankaan vaan vaadin aktiivista seuraamista kuumuudesta huolimatta. ja löytyihän se vaihde sieltä helpostikin.

Noudossa sensijaan löysäiltiin, eikä kapula palautunut minulla haluamallani teholla. Metalliakin vaihteeksi kokeilin, mutta se oli ihan totaalisen yäk. On kai se uskottava että siihen metallinoutoon on otettava joku kikkakakkonen käyttöön, ihan perusnoutoharjoittelulla se ei tule onnistumaan.

Liikkeestä istumista muutama toisto, ja ensin oli Laki menossa maahan. Tässä hokasin käyttää ihan pientä liinan kiristystä yhtä aikaa käskyn kanssa niin johan alkoi istuminen nopeutua! Ja kun jätin liinan pois, riitti pelkkä ajoitus kun käsi oli takana ja annoin käskyn -> istui nopeasti. Voiko se olla näin yksinkertaista? Lakin olisi varmaan kuulunut elää 70-luvulla, ennen näitä operantteja ja positiivisia koulutsmetodeja...

Kaukoja sitten vielä. Kokeilin ensin viidestä metristä -> ei noussut istumaan. Sitten tulin vähän lähemmäs jonka jälkeen alkoi nousta, muttat samalla alkoi myös ennakoida.. keskityin kovasti ennakoinnin ennakointiin ja sainkin hyviä toistoja n. kolmesta metristä. Eiköhän se siitä - joskus.