Liepeellä, tällä kertaa risujenkaatopaikalla missä olikin pehmeän pohjan johdosta ihan mukava touhuta, ei tuntunut kylmältä eikä lumi haitannut (niin, lunta alkaa olla jo sentti - pari jokapaikassa muualla paitsi meidän pihassa). Aluksi annettiin Lakin itsekseen kierrellä "kentällä" jotta uusi paikka ei tuota ongelmia.

Aloitettiin seuraamisella: nyt pidempiä imuuttamispätkiä ja sitten ihan pienesti käden irroitus ja kehut, ja taas takaisin imuuttamiseen. Tehtiin tätä sekä liikkeessä että paikalla perusasennossa. Ongelma kyllä on että Laki melkein ehtii joka kerta ottaa sen sivuaskeleen ennenkuin ehdin edes kättä kunnolla irrottaa.

Maahanmenoissa - jotka sinäsnä oli ihan hyviä -  Salme kiinnitti huomion siihen että laki vain ja ainoastaan tuijottaa sitä kättä mistä se olettaa palkan tulevan, sama juttu istumisissa. Niinpä laitettiin nämä kaikki liikkeet nyt vähäksi aikaa tauolle ja aletaan paneutua ihan pelkkään katsekontaktin ottamiseen. Kotona, joka ruualla, eiköhän se ala siitä löytymään. Ennen sitä on turha enempää opettaa koiralle namin perässä juoksemista, sen se jo osaa, ja on hyvää vauhtia passivoitumassa heti kun nami ei olekaan osoittamassa suuntaa tekemiselle.

Jotta ihan tylsäksi ei homma kävisi, otettiin hyppyharjoittelun alkeita: n. 20cm hypyllä edestakaisin niin että pidin käsiä esteen molemmin puolin ja Laki sai hypätä "kädestä toiseen". Tämä sujuikin ihan hyvin, eikä Laki pahemmin kolistellut ja jos kolistelikin, ei siitä hämmentynyt.

Lopuksi leikkiä teddykrvoilla. Laki alkoi heti leikkiä ja leikkikin hyvin innoissaan, vähän kahden lelun alkeitakin, mutta sitten Salme teki jotain ja Laki lopetti leikin. En nyt oikein ole edes varma ehtikö Salme edes yrittää leikittää vai riittikö se että hän sanoi jotain, koira kuitenkin muuttui välinpitämättömäksi ja vaikka minä yritin jatkaa leikkiä, ei Laki enää innostunut. Salmen mielestä tämä oli erittäin outoa, mutta tuollainenhan se on ollut vaikka mitään vierasta ihmistä ei edes lähettyvillä olisi. Hetken päästä Laki olisi taas halunnut leikkiä ja yritti roikkua minun hihoissani, mutta en enää kaivanut leluja esille.

Lopuksi löysimmekin puolivahingossa ihan todellisen ongelman: Salme pyysi saada katsoa Lakin hampaita ja minä koppasin koiran kainaloon ja Salme tuli katsomaan. Vaan Laki oli toista mieltä ja teki kertakaikkisen selväksi että hänen suuhunsa ei mennä, eikä oikeastaan koko Salme saa koskea häneen! Murisi ja yritti ottaa kiinni, ei mitenkään näykäten vaan ihan kunnolla puraisten. Tätä sitten "hoidettiin" eli minä pidin tukavasti kiinni niin ettei koira pääse rimpuilemaan ja pää pysyy paikoillaan, ja Salme kävi silittelemässä Lakin kuonoa alta ja päältä. Huulia ei edes yritetty sitten nostella vaan keskityttiin tähän kiinnipitämisen ja kosketuksen sietämiseen. Muutaman kerran Laki kyllä esitti vastalauseita... tämä täytyy ottaa nyt tehotreeniin. Yksin harjoittelen sitä että voin pitää Lakia tiukastikin aloillaan, ja aina kun avustajaa on tarjolla, koskettelu ja pikkuhiljaa myös hampaiden tarkastus. Hyvä että tämä tuli ilmi nyt eikä vasta kun koira on 25-kiloinen...