Kun kerran pentuja ei ole tulossa, päätin ottaa Lakin agilitytreeneihin. Ratahan oli sille todella vaikea, mutta jospa nyt tämän koiran kanssa harjoittelisin nevaikeatkin asiat kuntoon enkä vaan juoksentelisi esteeltä toiselle... Keli oli kuuma ja myös tauko kyllä näkyi koiran menossa mutta eiköhän se siitä ;)

Heti alussa oli hyppypyöritys jossa koira piti saada suunnattua pois kutsuvasti olevalta puomilta ja putkelta. Aloitin koiran oikealta puolelta ajatuksena leikata takaa kakkoshypyllä. Juu takaaleikkaus kyllä onnistui mutta Laki sinkosi pujottelemaan keppien puoliväliin... Eihän siinä muuta kuin lusikka kauniiseen (?) käteen ja aloitus menosuunnasta, koira vaan tiukasti hallinnassa. Mimmu suositteli tähän jaakotusta mutta Lakin kanssa en vielä uskalla moisia kokeilla. Ihan perusohjauksella ja tiukalla hallinnalla alku meni hyvin. Myös putkeen viennissä ei ollut ongelmaa kun muurilta pääsi vähän työntämään koiraa ulospäin. 

Pujottelulle meno onnistui ohjattuna mutta sitten käännähdin liian nopeasti ja Laki teki virheen. Pujottelun jälkeinen hyppy mentiin takaa ja luotin liikaa Lakin osaamiseen ja se hyppäsikin sen etupuolelta. Paremmalla ohjauksella se sitten meni takaa. Myös muuri 11 piti mennä takaa mutta vasemmalta kiertoa Laki ei käskystä osaakaan ja vaikka yritin viedä sen loppuun asti, se ehti luikahtaa mun selän taakse. Tuo pitää ottaa opetteluun.

Puomille vein ollen itse putken puolella ja sitten leikkasin takaa. Alastulolla oli namialusta ja se onnistui siksikin hienosti. Sitten renkaan ja hypyn jälkeinen pujottelulle meno tuotti päänvaivaa: Laki meni toistuvasti tokaväliin. Tämä sama ongelmahan oli aivan samanlaisessa tilanteessa möllikisoissa eli harjoittelua vaan! Kunpa saataisiin ne ohjurit, olen sellaiset tilannut mutta valmistajalla on kuulemma ruuhkaa ja on epävarmaa milloin ne tulevat.

Loppuradassa ei sitten ollut ongelmaa (no huh, oltaisiin aika huonoja jos vielä enempi tulisi virheitä...).

Omatoimitreeninä otin muutaman hyppy - A harjoituksen (A:lla namialusta) sekä pussin. Pussin loppuunkin laitoin namialustan mutta Laki juoksi sen yli, se oli liian lähellä. Lisäksi otimme yhden pujottelun niin että Mimmu roikkui Lakin hihnassa, tässä oli menoa ja meininkiä.

Mutta kunhan tuo pujottelu saadaan kuntoon niin kisoihin lähdetään. Nuo vaikeammat tekniset kuviot ehditään hioa kuntoon ennen kuin kolmosiin asti noustaan.