Pitkästä aikaa jälkitreeni Lakin kanssa.  Mittaa jälellä oli vain 370m, ikää n. kaksi tuntia ja maasto oli hakkuuaukeeta missä kivikkoja, kuoppia, heinikkoa, ryteikköä... ei mikään helppo siis. Esineitä kylvin suht tiheeseen, seitsemän kaikkiaan. Jäljen nosto tieltä. Keli melko lämmin mutta aamukastetta oli maassa vielä jälkeä tehdessä - ei enää ajaessa.

Laki oli innoissaan kun sai jälkivaljaat päälle, se siis heti tiesi mitä aletaan puuhaamaan. Jäljen se haistoi jo muutamaa metriä ennen ja olisi singonnut ojan yli, mutta hillitsin sitä ja päästin vasta siitä mistä jälki oikeasti lähti. Olikohan tämä järkevää?

Ensimmäisen esineen se nosti hienosti mutta sitten maastonmuodoista johtuen oli pieni kulma mistä se meni yli ja tässä kohden jäi toka esine nostamatta. Laki kuitenkin palasi oikealle jäljelle hyvin nopeasti ja olikin tosi tarkkaavaisena. kahdesta muustakin jyrkemmästä suunnan muutoksesta se meni hieman yli (ehkä pari - kolme metriä) mutta molemmissa korjasi oikeaan suuntaan ja nopeasti. Kun jälkeenpäin katsoin jälkikuviota gepsiltä niin ei kovin suurta poikkeamaa alkuperäiseltä jäljeltä tullut missään kohden. Yksi suora jossa oli sivuttaisrinne ja sivutuuli se oli ajanut muutaman metrin oikean jäljen vieressä mutta sitten esineelle poikkesi oikealle jäljelle.

Viimeinen esine oli kuitenkin melko lähellä tietä ja Laki olisi mennyt sen yli ellen olisi sitä hidastanut. Tämä ongelmahan on ollut aiemminkin: tiet ja isommat polut vetävät sen huomiota kovasti. Nyt saatiin mukavasti palkattua viimeiseltä esineeltä jonka Laki siis sitten nosti vaikka ensin aikoi kaahottaa yli.