Aamuvuoron jälkeen ei jaksanut vääntäytyä kentälle, mutta keittiötottikset pystyyn sitten vaan. Sellaisen kardinaalimokan kyllä tein, että aloin treenaamaan heti koirien ruokailun jälkeen.. kyllähän Laki on perso makupaloille, mutta ei kai täydellä mahalla ole sittenkään oikein motivoivaa tehdä mitään.

Ensiksi noutokapulajuttuja. Kapulan pito edessä istuen on ihan varmaa kamaa. Keran otin Lakia kaulapannasta vähän lähemmäs, sen jälkeen se tulikin ihan itse hyvin lähelle. Mutta sensijaan ongelma oli kapulan nostamisessa maasta. Tämähän on ennenkin ollut se vaikein osa, ja olen kentälläkin mennyt itse lähelle kapulaa ja ikein osoittanut sitä. Nyt päätin että en auta. No, Laki päätti sitten käydä makailemaan oven eteen matolle...! Otettiin sitten alusta niin että ensin pelkästään edessä istuvalle koiralle annoin kapulan, tässä vähän innostinkin sitä ja myös vedettiin kapulaa vähäsen. Sitten aloin laittaa kapulaa sivumpaan mutta annoin Lakin ottaa sen ennenkuin "ehdin"  laittaa sen maahan asti. Tästä tulikin kiva leikki ja lopuksi sitten pystyin laittamaan sen maahan ja Laki otti sen siitä heti, ja toi nätisti luovutukseen. 

Sitten harjoiteltiin sivulle tuloa takaa kiertäen. Sain kyllä olla tosi skarppina ettei Laki ehtinyt alkaa kääntyä suoraan. Sitten kyllä pari kertaa kävi niinkin että se jäi patsastelemaan naama taaksepäin... ja tämä riskihän tässä tavassa on, koira "katoaa" selän taakse. Tällä kertaa pistin tuon kyllä vajaan motivaation piikkiin. Onnistuneet kierrot olivat kuitenkin tiiviitä ja, ennenkaikkea, nopeita!

Lopuksi kokeilin ihan huvikseen tokon kauko-ohjausta. Ihan muutaman metrin päästä istu-maahan-istu. Terävästi ja puhtaastihan tuo nuo teki. Mikäs meitä estäisi kokeilemasta tokon avointa luokkaa ensi keväänä...?